Στα όρια τους οι καταναλωτές που καλούνται να πληρώσουν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς του ρεύματος.

«Εφιάλτης» αποτελεί τους τελευταίους μήνες ο λογαριασμός του ρεύματος για τους καταναλωτές που ανοίγουν τον φάκελο του λογαριασμού με τρεμάμενο χέρι καθώς δεν ξέρουν τις τους περιμένει.

Την ίδια στιγμή στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού υπάρχουν συσκευές που μπορεί μεν να φαίνονται φαινομενικά «αθώες» ωστόσο είναι ηλεκτροβόρες και φουσκώνουν τους λογαριασμούς.

Κλιματιστικό
Ο «βασιλιάς» της κατανάλωσης ρεύματος είναι το κλιματιστικό. Υπάρχει όμως ένα κόλπο που θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα. Η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας. Να βάζουμε δηλαδή το κλιματιστικό να δουλεύει μέχρι 10 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία.

Θερμοσίφωνας
Άλλος ένας πρωταθλητής καταναλωσης ειδικά όταν είναι παλιός και δεν έχει αλλαχθεί (μιλάμε για τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και όχι τους ηλιακούς). Υπάρχουν όμως κάποια κόλπα που θα μας βοηθήσουν και εδώ να εξοικονομήσουμε χρήματα. Με τον θερμοσίφωνα πρέπει να κάνουμε το εξής: Αρχικά να μειώσουμε τη θερμοκρασία του Θερμοστάτη. Στη συνέχεια να μην τον… ξεχνάμε αναμμένο. Το πολύ μισή ώρα να τον ανάβουμε και τώρα το καλοκαίρι ακόμη λιγότερο. Επίσης να μειώσουμε τον χρόνο του μπάνιου μας και τέλος να μάθουμε να εκμεταλλευόμαστε το νυχτερινό ρεύμα.

Φούρνος
Τρίτος κατά σειρά στην κατανάλωση είναι ο φούρνος. Μια καλή διαχείριση θα μας βοηθήσει να μειώσουμε το ρεύμα. Για παράδειγμα να μην τον ανάβουμε απλά και μόνο για να ζεστάνουμε το φαγητό μας. Το ίδιο ισχύει και με τα μάτια της κουζίνας. Να μην ανάβουμε το μάτι για να ψήσουμε το πρωί τον καφέ μας. Ας χρησιμοποιήσουμε γκαζάκι.

Πιστολάκι
Μια από τις «ύπουλες» συσκευές είναι το πιστολάκι. Νομίζουμε ότι δεν καίει πολύ ρεύμα και πράγματι δεν καίει, αν όμως το παρατραβήξουμε τότε μεταβάλλεται σε μια εξαιρετικά ηλεκτροβόρα συσκευή που το ρεύμα δεν σταματάει να… γράφει.

Ψυγείο
Κανόνας πρώτος. Εάν το ψυγείο σας είναι παλιό καταναλώνει πολλή ενέργεια και πρέπει να το αλλάξετε εάν θέλετε να δείτε διαφορά στον λογαριασμό. Κανόνας δεύτερος, είναι μια συσκευή που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, οπότε μην περιμένετε θαύματα. Προσπαθήστε να μην ανοιγοκλείνετε χωρίς λόγο την πόρτα του. Χάνεται ενέργεια την οποία η συσκευή για να αναπληρώσει καταναλώνει περισσότερο ρεύμα. Το ίδιο ισχύει και με το να ανοίγετε την πόρτα και σαν αναποφάσιστοι να σκέφτεστε – με την πόρτα ανοιχτή – τι να διαλέξετε να φάτε.

Πηγή : newsbomb.gr

Πηγή: true.gr