απεντομώσεις επαγγελματικών χώρων

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών – επιβλαβών εντόμων για την δημόσια υγεία. Οι συνήθεις τρόποι καταπολέμησης είναι με την χρήση εγκεκριμένων εντομοκτόνων σκευασμάτων γνωστών ως βιοκτόνων από αδειοδοτημένες από το ΥΠΑΑΤ επιχειρήσεις. Το καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό σε συνδυασμό με ειδικευμένες μεθόδους μεγιστοποιούν το τελικό αποτέλεσμα ενώ οι πιστοποιημένες με ISO εταιρείες ολοκληρώνουν την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών. Μια τέτοια εταιρία είναι η  Agrohealth με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των απεντομώσεων (απεντομώσεις επαγγελματικών χώρων, απεντομώσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, πολυκατοικιών, βιομηχανιών, εργοστασίων κλπ) καταπολεμά και εξολοθρεύει έντομα επικίνδυνα για τον άνθρωπο και την δημόσια υγεία επιτυχώς εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες.

Τα επικίνδυνα έντομα γνωστά και ως παράσιτα  τα χωρίζουμε σε δύο συνήθως κύριες κατηγορίες βάσει του τρόπου κίνησης τους, σε ιπτάμενα και έρποντα έντομα. Η γνώση της βιολογίας τους (τρόπος διαβίωσης, τροφής, αναπαραγωγής) είναι σημαντική για την διαχείριση προγράμματος  ολοκληρωμένης καταπολέμησης τους.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι πυροσβεστικού τύπου λύσεις των εφαρμογών καταστολής δηλαδή των εφαρμογών μόνον όταν το πρόβλημα είναι έντονο και εμφανές και χωρίς να υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο πρόληψης και καταστολής είναι παρωχημένο με μικρή αποτελεσματικότητα και διάρκεια και είναι  ’’πεταμένα λεφτά’’.

Η εταιρία Agrohealth εφαρμόζει Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων (Integrated Pest Management – I.P.M.) όπου αφού καταγραφούν και συλλεχτούν όλα τα ευρήματα και πληροφορίες του χώρου που θέλουμε να προστατεύσουμε σχεδιάζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχου το οποίο έχει την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα με την μικρότερη αρνητική επίδραση στους ανθρώπους και το περιβάλλον λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που προλαμβάνουν την επανεμφάνιση της προσβολής.

Με  αυτόν τον τρόπο η Agrohealth με το επιστημονικό και έμπειρο προσωπικό καταπολεμά ριζικά το πρόβλημα των επικινδύνων εντόμων των πελατών της εξοικονομώντας τους συγχρόνως αρκετά χρήματα.

Ανάλογα με τον χώρο που θέλουμε να παρέμβουμε αν πρόκειται για μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, μικρές επιχειρήσεις και μικρά σκάφη οι απαιτήσεις καθώς και ο τρόπος παρέμβασης συνήθως είναι πιο απλώς και αν υπάρχουν βασικές πρακτικές καλής υγιεινής με δύο εξαμηνιαίας συχνότητας παρεμβάσεις έχουμε άριστα αποτελέσματα.

Οι επαγγελματικοί και βιομηχανικοί χώροι ή τα εμπορικά πλοία  αντιθέτως αντιμετωπίζουν λόγο της φύσης τους πρόκληση φθορών στα εμπορεύματα αλλά και δημιουργία επικίνδυνων εστιών μόλυνσης για τους εργαζόμενους αλλά και τους παραλήπτες των εμπορευμάτων (λόγο των  παρασίτων) μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους και να πλήξουν σοβαρά την αξιοπιστία τους (brand name) οδηγώντας σε δυσφήμηση και σοβαρή οικονομική ζημία.

Εκεί  λόγο των αρχών του HACCP των διεθνών προτύπων IMO και την εφαρμογή της Εθνικής Νομοθεσίας των Τροφίμων- Νέα Υγειονομική Διάταξη (ΦΕΚ Β΄ 2161/23-6-2017) απαιτείται Φάκελος Απεντόμωσης Μυοκτονίας με ετήσια σύμβαση με εταιρία Απεντόμωσης Μυοκτονίας όπως η Agrohealth με τις απαιτήσεις ενός I.P.M. ολοκληρωμένου σχεδίου που περιλαμβάνει συνήθως αρκετές στοχευόμενες επισκέψεις-παρεμβάσεις. Αν στην επιχείρηση εφαρμόζεται σύστημα ποιότητας τροφίμων ISO 222000-HACCP ή BRC ή IFS κλπ  είναι υποχρεωτική η συνεργασία με διαπιστευμένη με ISO εταιρία όπως η Agrohealth.

 

Τα υγειονομικά επικίνδυνα έντομα τα οποία αναγνωρίζονται από το HACCP (Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου) ως σημαντικές πηγές διασταυρούμενης επιμόλυνσης και υποβάθμισης είναι οι μύγες (Musca Domestica κ.α.), δροσόφυλλα(Drosophila Melanogaster), μυρμήγκια (Monomorium pharaonis κ.α.),κατσαρίδα ψιλή (Blatella Germanica), κατσαρίδα μεγάλη (Periplaneta Americana), σφήκες (Vespidae), Κουνούπια ( Culex spp, Aedes Stegomyi κ.α.), Κοριοί (Cimex), Ψύλλοι (Ctenocephalides felis), Έντομα Αποθηκών-Τροφίμων(Bruchidae, Ephestia, Triboliul, Sitophilus,Tenebrio κ.α.), Τσιμπούρια, Αράχνες, Ξυλοφάγα (Τερμίτες, Σαράκι κ.α.).

 

 

 

 

Η Agrohealth  για την ολοκληρωμένη καταπολέμηση των επικίνδυνων εντόμων μπορεί να παρέμβει και μπορεί να πραγματοποιήσει εξειδικευμένες απεντομώσεις και παρεμβάσεις όπως:

Απεντόμωση εσωτερικών χώρων με υγειονομικά σκευάσματα με ψεκασμό χαμηλής πίεσης.

 

Απεντόμωση εσωτερικών χώρων με υγειονομικά σκευάσματα με νεφέλοψεκασμό-fogging.

Απεντόμωση εξωτερικών χώρων με υγειονομικά σκευάσματα με ψεκασμό υψηλής πίεσης.

απεντομώσεις επαγγελματικών χώρων

Απεντόμωση εξωτερικών χώρων με υγειονομικά σκευάσματα με νεφελοψεκασμό-fogging.

Απεντόμωση έλεγχος πληθυσμού εντόμων εσωτερικών χώρων με ατοξική μέθοδο(HACCP).

Προμήθεια και τοποθέτηση εντομοπαγίδων και λωριδοκουρτινών pvc.

Μελέτη ολοκληρωμένου προγράμματος I.P.M. απεντόμωσης για τον χώρο σας προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις σας .

Η επιλογή εταιρίας για την απεντόμωση ερπόντων, απεντόμωση ιπταμένων σε οικία ,μονοκατοικία, πολυκατοικία, εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ξενοδοχεία, εργοστάσια-βιοτεχνίες, logistics, εκπαιδευτικά ιδρύματα, σχολεία, δήμους, πλοία , γραφεία εταιριών πρέπει να γίνεται μόνο από εταιρείες όπως η Agrohealth όπου έχουν Άδεια από το ΥΠΑΑΤ για Απεντομώσεις & Μυοκτονίες είναι πιστοποιημένες με διεθνή συστήματα ποιότητας ISO 9001, περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001, εφαρμογή ολοκληρωμένης ανακύκλωσης τοξικών αποβλήτων, υγιεινής και ασφάλειας προσωπικού ISO  45001, αναγνώριση Υπηρεσίες διαχείρισης Παρασίτων από τον EN 16636  CEPA (Διεθνή φορέα εταιρειών Απεντομώσεων Μυοκτονιών) και μέλη του ελληνικού CEPA ΣΕΑΜΕ και έχουν έμπειρους υπεύθυνους επιστήμονες και προσωπικό με πολυετή αποδεδειγμένη εμπειρία στον χώρο παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες ‘’value for money’’.  Απαιτούνται λοιπόν άμεσες σύγχρονες και σίγουρες λύσεις με οικονομία και εχεμύθεια, λύσεις που η Agrohealth μόνο δίνει.