Οι νεαροί δράστες έκλεψαν και τραυμάτισαν πυροσβέστη

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη χθεσινή επίθεση που δέχθηκε πυροσβεστικό όχημα στην περιοχή του Σχιστού είδε το φως της δημοσιότητας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, μια ομάδα νεαρών Ρομά (γύρω στα 4-5 άτομα) επιτέθηκαν απρόκλητα σε πυροσβεστικό όχημα έξω από το hotspot μεταναστών στο Σχιστό, γρονθοκόπησαν και λήστεψαν τους δύο πυροσβέστες.

«Επίθεση και ξυλοδαρμός ανδρών της Πυροσβεστικής από ομάδα Ρομά στο Σχιστό το πρωί της Τετάρτης (27/10). Δράστες διέφυγαν αφαιρώντας ασύρματο, διασωστικό εξοπλισμό, χρήματα & προσωπικά αντικείμενα των πυροσβεστών. Ένας τραυματίας στο 251»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη όταν το όχημα ήταν σταματημένο σε φανάρι περιοχής του Σχιστού. Οι δράστες ακινητοποίησαν το όχημα και άρχισαν να χτυπούν με μανία τους πυροσβέστες. Ένα από τα θύματα της επίθεσης μάλιστα που ξυλοκοπήθηκε άγρια χρειάστηκε να διακομισθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Προτού τραπούν σε φυγή οι δράστες, αφαίρεσαν από το όχημα εξοπλισμό και ασυρμάτους καθώς και χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα των πυροσβεστών.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή: true.gr