Στα λευκά έχει ντυθεί για τα… καλά πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, καθώς ξεκίνησε το δεύτερο σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» και ήδη η θερμοκρασία έχει καταγράψει κατακόρυφη πτώση.

Η κακοκαιρία «Μήδεια» σφυροκοπά το κέντρο της Αθήνας, καθώς ολόκληρες περιοχές έχουν σκεπαστεί από το χιόνι.

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που δημιουργεί η επέλαση της «Μήδειας». Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των δήμων είναι σε ετοιμότητα, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, σφοδρότερο από το προηγούμενο.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης από το χιονισμένο Σύνταγμα:

Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς αύριο στις 11:00 σε νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

Το χιόνι ήδη έχει «στρωθεί» στα βόρεια προάστια, σε περιοχές όπως η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία, η Πεντέλη, τα Μελίσσια, η Βαρυμπόμπη και ο Άγιος Στέφανος, ενώ στα «λευκά» έχει ντυθεί το κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια.

Στην Αθήνα αναμένεται τις επόμενες ώρες μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων, με πυκνές χιονοπτώσεις κατά περιόδους, όπως αναφέρεται στην πρόγνωση της ΕΜΥ.

Η σφοδρή χιονόπτωση, που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής, συνεχίζεται και τη Δευτέρα ενώ μετεωρολόγοι αναφέρουν πως η αυριανή ημέρα θα είναι η πιο δύσκολη για την Αττική.

Δείτε φωτογραφίες από τη χιονισμένη Αθήνα:


Δείτε βίντεο από τη σφοδρή χιονόπτωση στην Αθήνα

Πηγή: true.gr