Θα φανταζόταν κάποιος πιο ταιριαστό πρόσωπο γι’ αυτόν το ρόλο;

Αφάνταστα απλός. Λιγομίλητος. Βαθιά ήρεμος. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Άρης Σερβετάλης έχει κάνει γνωστές τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Ακόμα περισσότερες ωστόσο, είναι εκείνες οι στιγμές που κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ή συνομιλίας φροντίζει να αποδεικνύει την πίστη του στο Θεό. Κατά μία έννοια λοιπόν, θα μπορούσαμε και πριν τη συμμετοχή του στο «Man of God» να τον ονομάσουμε «Άνθρωπο του Θεού». Και να συμφωνήσουμε απόλυτα ότι δεν υπάρχει καταλληλότερος ηθοποιός για να υποδυθεί τον Άγιο Νεκτάριο στην ταινία που δημιουργείται με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του.

Ένα ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρον δεδομένο της ταινίας «Man of God», πέρα από το δυνατό καστ Ελλήνων ηθοποιών που συμπρωταγωνιστούν με τον Άρη Σερβετάλη (όπως είναι ο Χρήστος Λούλης, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, κ.α.), είναι τα ονόματα των Mickey Rourke και Alexander Petrov αλλά και αυτό του φανταστικού συνθέτη Zbigniew Preisner ο οποίος επιμελείται τη μουσική και οι φαν του Krzysztof Kieślowski ίσως ήδη ζητοκραυγάζουν. Η Yelena Popovic, δημιουργός της βιογραφίας του Αγίου, υπογράφει το σενάριο και έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία μεταφέροντας το μήνυμα ότι «ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας», αλλά και ότι «η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που επιτυγχάνουμε μέσα μας».

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα, δίνοντας στην Ελλάδα την ευκαιρία να κερδίσει μια ακόμη πινέζα στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη. Η ταινία είναι μια παραγωγή της Simeon Entertainment και της View Master Films, σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός», και με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), ενώ τις διεθνείς πωλήσεις έχει αναλάβει η Pure Flix/Quality Flix.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Feelgood Entertainment, το φθινόπωρο του 2020, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατό του.

Λίγα λόγια για τον «Άνθρωπο του Θεού»:

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος καιτην ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Συντελεστές

Σενάριο / σκηνοθεσία: Yelena Popovic

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παιταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr

Πηγή: true.gr