Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς έχουν αναλύσει τη διαδικασία που συμβαίνει στο στόμα κατά την κατανάλωση σοκολάτας. Το εξετασθέν φαινόμενο αφορά τη μετατροπή της σοκολάτας από στερεή μορφή σε ομαλό γαλάκτωμα, που πολλοί θεωρούν ιδιαίτερα ελκυστικό.
Αυτή η διεπιστημονική ομάδα αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας «νέας γενιάς» σοκολάτας. Στόχος τους είναι να διατηρήσουν την ίδια αίσθηση και υφή που γνωρίζουμε, ενώ παράλληλα θα επιτύχουν να δημιουργήσουν μια εναλλακτική που θα είναι πιο υγιεινή για τους καταναλωτές.
Η έρευνα αυτή είναι καθοριστική ώστε να κατανοήσουμε πώς οι φυσικές διαδικασίες επηρεάζουν την εμπειρία γεύσης και να βρούμε τρόπους βελτίωσης των προϊόντων σοκολάτας.
Πηγή: naftemporiki.gr