Ένα από τα καλύτερα πράγματα γύρω από τα καρτούν και τα κόμικς είναι πως οι άνθρωπος που τα σχεδιάζουν περιορίζονται μόνο από την φαντασία τους. Δεν υπάρχει κάτι που να τους σταματάει από το να δημιουργήσουν ότι τους έρχεται στο μυαλό.

Βέβαια, σε πολλούς εικονογράφους αρέσει να σχετίζουν την δουλειά τους με την πραγματικότητα και δεν είναι κακό να παίρνει κανείς έμπνευση από τον κόσμο γύρω του!

Πολλά από τα καρτούν που έχουν δημιουργηθεί είναι εμπνευσμένα από πραγματικούς ανθρώπους, όπως και αυτά που θα δείτε παρακάτω:

1. W.C. Fields (Κύριος Magoo): Όταν δημιουργήθηκε ο χαρακτήρας αυτός, ο συγγραφέας Millard Kaufman δεν είχε σκοπό να μοιάζει στον Fields. Πράγματι, μόνο μετά από μερικά επεισόδια ο παραγωγός Pete Burness και οι συνάδελφοί του αποφάσισαν να εμπνευστούν από τον κωμικό.

2. Frank “Rocky” Fiegel (Ποπάι): Με μία ματιά μπορεί κανείς να καταλάβει την ομοιότητα. Και οι δύο έχουν το ένα μάτι πιο κλειστό, λάτρευαν τους καβγάδες και κάπνιζαν πίπα.

3. Dennis Lloyd Ketcham (Ντένις ο Τρομερός): Ο γιος του σκιτσογράφου Hank Ketcham ήταν τρομερός από μόνος του και από εκεί εμπνεύστηκε και εκείνος τον διάσημο χαρακτήρα. Μια φορά η γυναίκα του είχε αποκαλέσει τον γιο τους menace (τρομερό) και από εκεί ξεκίνησαν όλα.

4. Veronica Lake, Lauren Bacall και Rita Hayworth (Jessica Rabbit): Ποιος παγίδεψε τον Roger Rabbit; Ο Richard Williams σχεδίασε αρχικά τον χαρακτήρα αυτό με βάση την Rita Hayworth, πριν χρησιμοποιήσει το μαλλί της Veronica Lake. Ο παραγωγός Robert Zemeckis όμως επέμενε να πάρει και στοιχεία από την Lauren Bacall.

5. Margaret Kerry (Tinker Bell): Παρόλο που η διάσημη νεράιδα δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα J.M. Barrie το 1904, η έκδοση της Disney σχεδιάστηκε με βάση την ηθοποιό Kerry.

6. . Deadeye/Red Skelton (Yosemite Sam):Ο Deadeye ήταν μόνο ένας από τους Western χαρακτήρες από τους οποίους εμπνεύστηκε ο κωμικός για να δημιουργήσει τον αγαπημένο χαρακτήρα των Looney Tunes και σε επόμενες εκδόσεις βασίστηκε στον Skelton.

7. Percy Crosby (Skippy): Ο Crosby εμπνεύστηκε αυτόν τον χαρακτήρα από τον ίδιο του τον εαυτό όταν ήταν παιδί.

8. Marjorie Henderson Buell (Μικρή Lulu): Η Buell ήταν άλλη μία σκιτσογράφος που εμπνεύστηκε τον διάσημο χαρακτήρα από τον εαυτό της ως παιδί.

9. Henry: Ο χαρακτήρας του Carl Anderson δεν βασίζεται σε κάποιον συγκεκριμένο, αλλά σε ένα σκίτσο που σχεδίασε στην ηλικία των 67 για τους μαθητές του σε μια επαγγελματική σχολή.

Ποιος να το περίμενε πως αυτοί οι χαρακτήρες ήταν εμπνευσμένοι από αληθινούς ανθρώπους;

Πηγή: capital.gr