Πολύ πριν αρχίσει να ασχολείται με την ελληνική αγορά, ο Αριστείδης Χαλικιάς είχε πλέον καθιερωθεί ως μία ισχυρή προσωπικότητα στις τάξεις της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ. Η Republic Bank of Chicago (RBC), στην οποία υπηρέτησε ως πρόεδρος και βασικός μέτοχος για πολλά χρόνια, είναι τώρα μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην πολιτεία του Ιλινόις, διαχειριζόμενη περιουσιακά στοιχεία που φτάνουν τα 2,6 δισ. δολάρια.
Το 2011 αποφασίζει να επενδύσει στην Ελλάδα, ιδρύοντας την Intercontinental International (ICI), ακολουθώντας το πρότυπο της επιτυχημένης αμερικανικής εταιρείας που σχετίζεται με τα ακίνητα. Παρά την έντονη οικονομική κρίση της εποχής, η ICI καταφέρνει να επιβιώσει και το 2017 εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, προερχόμενο από την πρώην Εμπορική Τράπεζα.
Η στρατηγική του Χαλικιά εξελίσσεται καθώς διαφαίνεται η ανάγκη για νέα κεφάλαια και αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα. Έτσι, παρουσιάζεται μία σημαντική συμφωνία με την BriQ του Ομίλου Φέσσα. Αυτή η συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία ενός δυνατού παίκτη στον τομέα του real estate, με την αλληλεπίδραση δύο μεσαίων εταιρειών.
Προτού όμως ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, ο Χαλικιάς είχε ήδη κάποια σημαντικά βήματα: είχε πωλήσει 17 ακίνητα και είχε μεταβιβάσει το 27% των μετοχών του στην BriQ, επενδύοντας σε αυτήν τη στρατηγική συνεργασία. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει την πλήρη απορρόφηση της ICI από την BriQ, στην οποία θα λάβει νέες μετοχές σε αντάλλαγμα για τις μετοχές που κατέχει.
Αυτή η διαδικασία αναμένεται να ανεβάσει την αξία της BriQ περίπου στα 95 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο Χαλικιάς να ελέγξει το 14,5% του μετοχικού κεφαλαίου και μία αξία άνω των 13,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η πρόσφατη ρευστότητά του ενισχύθηκε από την πώληση των 17 ακινήτων και την απόκτηση του 27% των μετοχών στην BriQ.
Πηγή: naftemporiki.gr