Ένα ζευγάρι στη Γαλλία υπέβαλε μήνυση επειδή αγόρασε ένα γατάκι από το διαδίκτυο και τελικά ήταν τίγρης.

Το ζευγάρι που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, διέθεσε «αρκετές χιλιάδες ευρώ» για μια γάτα Savannah αφού βρήκε μια διαφήμιση στο διαδίκτυο, αλλά τελικά τους έστειλαν μια τίγρη.

Η γάτα Savannah είναι διασταύρωση άγριας γάτας με οικόσιτη. Τέτοιες γάτες είναι νόμιμο να τις έχει κάποιος στο σπίτι του, σύμφωνα με την νομοθεσία της χώρας.

Όμως είναι παράνομο να έχει κάποιος τίγρη, αφού τα συγκεκριμένα ζώα προστατεύονται από τη συνθήκη CITES που σημαίνει ότι δεν μπορούν καν να μεταφερθούν χωρίς την κατάλληλη γραφειοκρατία.

Το περιστατικό συνέβη το 2018 και ξεκίνησε αφού το ζευγάρι έκανε μια συμφωνία με τον πωλητή για να παραδώσει 6.000 ευρώ (5.484 £) για το «γατάκι» όταν θα το λάμβανε.

Αλλά όταν ο πωλητής εμφανίστηκε, κουβαλούσε μια τίγρη Ινδονησίας τριών μηνών, κάτι που φάνηκε να μην γίνεται αντιληπτό από τους αγοραστές.

Παρόλο που φαινόταν πολύ διαφορετικό, το ζευγάρι είπε στην αστυνομία ότι δεν γνώριζε ότι τους δόθηκε ένα τιγράκι για λίγες μέρες και μόλις υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, κάλεσαν τους αστυνομικούς που στη συνέχεια ξεκίνησαν έρευνα.

Η τίγρη, η οποία είναι μια τίγρη της Σουμάτρας, είναι ένα προστατευόμενο είδος και δεν μπορεί να διατηρηθεί ως κατοικίδιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία γενικά έπεφταν σε αντιφάσεις για το από πού προήλθε το ζώο, αλλά λένε ότι ήταν σε διάφορες selfies και μάλιστα εμφανίστηκε σε ένα βίντεο ραπ που γυρίστηκε στη Νορμανδία.

Η έρευνα, από την Ομάδα Περιφερειακής Παρέμβασης της Εθνικής Αστυνομίας και της Ασφάλειας του Τμήματος, έχει πλέον κλείσει μετά από δύο χρόνια.

Η αστυνομία δήλωσε ότι συνολικά εννέα άτομα συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένου του ζευγαριού που αγόρασε τη μεγάλη γάτα, με κατηγορίες που σχετίζονται με την εμπορία προστατευόμενου είδους. Άλλοι αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Πηγή: true.gr