Ο πρώην πλανητάρχης προειδοποιεί.

Τις τελευταίες ημέρες σύσσωμος ο πλανήτης «κρέμεται» από τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, καθώς μετά την ρωσική εισβολή τα πάντα δείχνουν να κρέμονται από μία κλωστή και ο φόβος για γενικευμένη σύρραξη μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται διατεθειμένος να το τραβήξει μέχρι τ’ άκρα, την στιγμή που οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης και η Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν ανακοινώσει ήδη μια σειρά από μέτρα κατά της Ρωσίας, που έχουν ως στόχο το να της προκαλέσουν οικονομική ασφυξία.

Πολλοί διερωτώνται- ιδίως μετά το διάγγελμα του Μπάιντεν το βράδυ της Πέμπτης (24/2)- πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα αν στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ βρισκόταν ακόμα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διατηρούσε, ως γνωστόν, καλές (σχετικά) σχέσεις με τον Πούτιν.

Απάντηση στο εντελώς θεωρητικό ερώτημα δε θα πάρουμε ποτέ, όμως ο ρεπουμπλικάνος Τραμπ (ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, προβάρει ως φαβορί για να πάρει εκ νέου το χρίσμα το 2024) «φρόντισε» ν’ αποθεώσει την τακτική του Ρώσου προέδρου, χαρακτηρίζοντάς την «ιδιοφυή»:

«Βλέποντας το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν τη Δευτέρα, όταν ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει ως ανεξάρτητα κράτη τις αυτοανακηρυγμένες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντανιέτσκ και του Λουγκάνσκ, τις περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκονται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών, «αναφώνησα ‘αυτό είναι ιδιοφυές’», είπε ο μεγιστάνας των ακινήτων κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε συντηρητικό πόντκαστ.

«Είναι πανούργος», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος αναφερόμενος στον κ. Πούτιν, κρίνοντας καλό να θυμίσει πως «τον γνωρίζει πολύ καλά».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της Ρωσίας «Δε θα έκανε ποτέ επί των ημερών της κυβέρνησης Τραμπ αυτό που κάνει τώρα»…

Πηγή: true.gr