Ο Νόβακ Τζόκοβιτς το έχει κάνει σαφές: Δεν θα κάνει εμβόλιο κατά της Covid.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο είπε ότι είναι πρόθυμος να θυσιάσει τρόπαια και να μη συμμετέχει στο Wimbledon, για να αποφύγει το εμβόλιο κατά της Covid-19. Το διακύβευμα, είπε, είναι η ελευθερία της επιλογής.

«Οι αρχές της λήψης αποφάσεων για το σώμα μου είναι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε τίτλο ή οτιδήποτε άλλο», είπε ο Τζόκοβιτς σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο του BBC Amol Rajan.

Όπως θυμίζει το Bloomberg, ο Τζόκοβιτς βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αμφιλεγόμενης παγκόσμιας συζήτησης σχετικά με τους εμβολιασμούς. Τον περασμένο μήνα, ο 20 φορές νικητής του Grand Slam απελάθηκε από την Αυστραλία, μετά από παρατεταμένη διαμάχη σχετικά με τον εμβολιασμό του.

Ο 34χρονος σταρ του τένις είπε ότι είχε λάβει ιατρική εξαίρεση. Ωστόσο, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ είπε ότι το να επιτραπεί στον Τζόκοβιτς να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν θα προκαλούσε «εμφύλια αναταραχή» και θα ενθάρρυνε τους αρνητές των εμβολίων.

Ο Τζόκοβιτς απέκρουσε αυτόν τον χαρακτηρισμό στη συνέντευξη. «Δεν έχω πει ποτέ ότι είμαι μέρος αυτού του κινήματος», είπε στο BBC.

Πηγή: true.gr