Πένθος στην Κορινθία: Ανήμερα της γιορτής της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κηδεία της.

Θρήνος στην κωμόπολη της 26χρονης Γαρυφαλλιάς

Θρήνος στο Βέλο Κορινθίας για την 26χρονη Γαρυφαλλιά Ψαράκου που δολοφονήθηκε στην Φολέγανδρο από τον 30χρονο φίλο της. Κανένας δεν φανταζόταν ότι το νήμα της ζωής της θα κοβόταν τόσο απότομα και τόσο άδικα, στις πρώτες διακοπές που έκανε τα τελευταία χρόνια, όπως είπε η μητέρα της.

Η κωμόπολη των 3.000 κατοίκων θα την αποχαιρετήσει σήμερα στις 6 το απόγευμα, από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου και θα προσπαθήσει να βρει λίγα λόγια παρηγοριάς για τους γονείς και τα τρία αδέλφια της.

Ο ναός του Αγίου Γεωργίου στο Βέλο Κορινθίας.

Πένθος στην Κορινθία: Μήνυμα για τις γυναικοκτονίες

Τα λόγια της μητέρας της κοπέλας συγκλονίζουν και στέλνουν ένα μήνυμα για τις γυναικοκτονίες που γίνονται όλο και πιο συχνές.

«Η Γαρυφαλλιά ήταν ένα δώρο για μένα. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές. Θέλω να σεβαστείτε τον πόνο μας. Δεν τον έχω γνωρίσει τον νεαρό. Η Γαρυφαλλιά μου έλεγε ότι ήταν καλό παιδί. Είμαι μάνα και καταλαβαίνω και τον πόνο της μάνας του 30χρονου. Θα ήθελα να πω στο παιδί μας μία τελευταία φορά ότι το αγαπάμε. Είναι τραγικό αυτό που ζούμε. Μακάρι να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά. Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό. Να μην είναι αλήτες. Μακάρι να μπορούσα να πω ένα τελευταίο “σ΄ αγαπώ” στην κόρη μου» σημείωσε.

Το σπίτι της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στο Βέλο Κορινθίας.

Πένθος στην Κορινθία: Η αναφορά κατοίκου

Οι κάτοικοι του χωριού δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η 26χρονη γυναίκα, η οποία έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα της στο φαρμακείο του νοσοκομείου Κορίνθου, έφυγε από τη ζωή με αυτόν τον τρόπο. «Ήταν ένα κορίτσι που είχε σπουδάσει, είχε πάρει το πτυχίο της. Ήταν από καλό σπίτι. Το ζευγάρι ήταν μαζί πέντε με έξι μήνες» λέει κάτοικος του Βέλου, ενώ ένας άλλος προσθέτει:

«Τι μπορείς να πεις στους γονείς που έχασαν το παιδί τους; Ήταν ένα χαμογελαστό κορίτσι και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτό που έχει συμβεί. Δεν υπάρχουν λόγια για να απαλύνουν τον πόνο της μάνας και του πατέρα της». Κάτοικοι της περιοχής που γνώριζαν το ζευγάρι προσθέτουν, πάντως, ότι σε όλο το διάστημα της σχέσης τους ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος απέφευγε να εμφανίζεται στις παρέες της Γαρυφαλλιάς

Το σπίτι του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου στο Μπολάτι Κορινθίας.


Πένθος στην Κορινθία: Οι δηλώσεις του δημάρχου

Ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος περιέγραψε το δραματικό σκηνικό μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος: «Όλη η κοινωνία είναι άφωνη! Ειδικά με την οικογένεια της κοπέλας είμαστε οικογενειακοί φίλοι! Η κατάσταση είναι τραγική. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό, να φεύγουν δύο παιδιά για διακοπές και να γίνεται αυτό! Το βράδυ θα πάω να δω τους γονείς! Δεν ξέρω τι να τους πω! Πραγματικά. Το αγόρι δεν το ήξερα!

Ξέρω λίγο την οικογένεια του και οι γονείς του έπεσαν από τα σύννεφα , δεν το πιστεύουν! Χάθηκε ένα εξαιρετικό παιδί! Είναι όλο πολύ νωπό! Θα δω σήμερα τους γονείς! Χτες το βράδυ ήταν στο σπίτι, είχαν πάει και φίλοι της κοπέλας! Πενθούσαν! Πραγματικά το γεγονός είναι συγκλονιστικό!» δήλωσε.

Πηγή: true.gr