Οι δύο δράστες έβαλαν στο στόχαστρο γυναίκα και της επιτέθηκαν στο Βόλο. Στο δικαστήριο ο ένας ισχυρίστηκε πως έγινε κλέφτης επειδή είχε ανάγκη τα χρήματα…

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στους δύο κλέφτες, ηλικίας 19 και 46 ετών αντίστοιχα, που το περασμένο Σάββατο (25-09-2021) άρπαξαν από ηλικιωμένη στις Αλυκές το ποσό των 300 ευρώ.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν χθες συνοδεία αστυνομικών ενώπιον του εισαγγελέα και εναντίον του νεαρού ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή, ενώ εναντίον του 46χρονου ποινική δίωξη για συνέργεια σε κλοπή. Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο νεαρός για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του υποστήριξε ότι έκλεψε τα χρήματα, προκειμένου να αγοράσει πάνες για το μωρό του.

Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν δέχτηκε τη δικαιολογία. Τους έκρινε ένοχους και τους δύο. Πέραν της ποινής φυλάκισης, τους επέβαλε χρηματική ποινή 180 ημερήσιων μονάδων προς 1 ευρώ τη μονάδα. Μάλιστα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι στην περίπτωση που δεν καταβάλλουν χρηματική ποινή 60 ημερών, οι καταδικασθέντες θα πρέπει να εκτίσουν μέρος της φυλάκισης 3 μηνών και το υπόλοιπο των 9 μηνών να ανασταλεί επί 3ετία.

Ο νέος ποινικός κώδικας δίνει τη δυνατότητα για ποινές φυλάκισης έως 3 ετών οι καταδικασθέντες να υποχρεώνονται σε άμεση πληρωμή μέρους της ποινής, έστω με έκτιση, καθώς η μετατροπή της ποινής το 2019 καταργήθηκε.

Το χρονικό της κλοπής
Οι δράστες πλησίασαν την 83χρονη στο σπίτι της στις Αλυκές με το πρόσχημα ότι πουλούσαν σεντόνια. Της έπιασαν συζήτηση και απασχολώντας την της έκλεψαν τα χρήματά της. Στη συνέχεια αποπειράθηκαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο.

Στην Αστυνομία, όμως, είχε σημάνει συναγερμός. Η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε ευτυχώς γρήγορα την απώλεια των χρημάτων της και τηλεφώνησε στο 100. Οι δύο καταδικασθέντες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού μετά από καταδίωξη.
Πηγή : newsit.gr

Πηγή: true.gr