Ο Βασίλης Ρίσβας είναι Έλληνας σεναριογράφος και ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1963 στην Νίκαια του Πειραιά. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη (στην οποία σήμερα διδάσκει υποκριτική) και της σχολής Γραφικών Τεχνών ΑΚΤΟ.

Της: Έπη Τρίμη

Σπούδασε τραγούδι. Παρακολούθησε σεμινάρια Κίνησης και Αρχαίου Δράματος. Από το 1992 μέχρι σήμερα συμμετείχε και συνεχίζει να συμμετάσχει σε παραστάσεις του Εθνικού και του ελεύθερου θεάτρου. Από το 1996 γράφει σενάρια για τηλεοπτικές παραγωγές. Ο ίδιος έχει πει σχετικά: “Απολαμβάνω εξίσου και τις δύο ιδιότητες. Είναι βέβαια βασανιστικό και επίπονο όταν συμπίπτουν. Ενίοτε συμβαίνει και το αντιμετωπίζω όσο καλύτερα γίνεται με έκπτωση φυσικά στις ώρες ύπνου και χαλάρωσης. Υπάρχουν και διαστήματα (δυστυχώς μεγάλα) που ο μέσος όρος ξεκούρασης την ημέρα είναι ένα τρίωρο”!

Συνεργάζεται, επίσης, με τη σύζυγό του Δήμητρα Σακαλή στη συγγραφή. Ο Ίδιος δε έχει πει σχετικά: ” Η αρμονική συνεργασία στο γράψιμο των σεναρίων είναι το σημαντικότερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να απουσιάζουν οι εντάσεις και οι κόντρες. Αλίμονο. Το γράψιμο χωρίς συγκρούσεις θα ήταν πολύ πληκτική υπόθεση. Με τη Δήμητρα έχουμε (ευτυχώς) πετύχει τις σωστές δόσεις σε όλα”.

Όταν άρχισαν να σκάνε τα ονόματα, έπαθα μια παγωμάρα
Ο Βασίλης Ρίσβας, σεναριογράφος του «50-50» στο οποίο έχουν πρωταγωνιστήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης, μίλησε για το ντόμινο αποκαλύψεων στον χώρο του θεάματος.

Ο Ρίσβας σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στους πρώην συνεργάτες του που κατηγορούνται αλλά και γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες.

«Είναι δύσκολο να σταθείς απέναντι από αυτά που συμβαίνουν και να είσαι αντικειμενικός, γιατί πάντα παίζει κάτι λάθος, να σφάλω σε εκτίμηση.

Εμείς συνεργαστήκαμε με αυτούς τους ανθρώπους πάρα πολύ καλά, δούλεψα μαζί τους και στο θέατρο, πέρα από εντάσεις μέσα στη δουλειά, εκρήξεις θυμού και τσακωμών, για το καλό της δουλειάς, δεν έχω υποστεί ούτε ψυχολογικό πρεσάρισμα, ούτε παρενοχλήθηκα σεξουαλικά.

Κρατάω τη γνώμη που είχα για τους ανθρώπους αυτούς, δεν έχει αλλάξει, φυσικά είμαι σοκαρισμένος με όλες αυτές τις καταγγελίες, πέσαμε από τα σύννεφα, με την έννοια ότι εμείς δουλεύοντας με τους ανθρώπους αυτούς, δεν είχαμε διακρίνει κάτι τέτοιο.

Όταν άρχισαν να «σκάνε» τα ονόματα, το ένα μετά το άλλο, πάθαμε αυτό που έπαθαν και όλοι οι ηθοποιοί, μια παγωμάρα» δήλωσε ο ηθοποιός και σεναριογράφος.
Σε ερώτηση για το αν είχε αντιληφθεί κάτι πριν ξεκινήσουν οι καταγγελίες είπε: «Ως ψιθύρους ναι, αλλά όχι για συγκεκριμένα άτομα. Αυτά συνέβαιναν και φοβάμαι ότι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους».

«Όλοι αισθανόμαστε προδομένοι και μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε: «Ήμουν εκεί, πώς δεν το κατάλαβα;». Έχοντας ζήσει τόσο έντονα με κάποιους ανθρώπους, ατελείωτες πρόβες, παραστάσεις με επιτυχίες, φυσικά ένιωσα μέσα μου να διαλύομαι» συμπλήρωσε.

Πηγή: true.gr