Έξι ώρες νεκροί από ασφυξία ήταν σύμφωνα και με τον ιατροδικαστή οι τρεις άνδρες που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης μέσα σε τούνελ στη Βαρυμπόμπη.

Η εξέταση του ιατροδικαστή που, όπως αποκαλύπτει η αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:00 διαπίστωσε ότι οι αναθυμιάσεις και η έλλειψη οξυγόνου ήταν οι αιτίες που βρήκαν το θάνατο οι τρεις άνδρες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες εδώ και τρεις μήνες έσκαβαν το τούνελ, το οποίο, όπως αποδείχθηκε, έχει βάθος 10 μέτρα και διακλαδώσεις που είναι άγνωστο πού οδηγούν.

Στα αυτοκίνητα των θυμάτων βρέθηκαν φτυάρια, αλλά και φωτογραφίες μαζί με σχεδιαγράμματα της ευρύτερης περιοχής.

Οι Αρχές είναι πεπεισμένες ότι η έρευνα αφορούσε σε λίρες και θησαυρό, ενώ, όπως αποδείχτηκε τα θύματα ήταν ομογενείς από το Καζακστάν.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται δύο άνδρες αλλά και μία Μολδαβή γυναίκα, οι οποίοι ήταν στο σημείο και όλα δείχνουν ότι είχαν τον ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα άτομα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για μικροαδικήματα, ενώ ένας από τους δύο άνδρες που έχουν προσαχθεί, εκτιμούν οι Αρχές ότι είναι ο οργανωτής του όλου σχεδίου, για να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό.

Για τουλάχιστον τρεις μήνες, με μπουλντόζες και βαριά μηχανήματα, έσκαβαν στην περιοχή, για να διαμορφώσουν το τούνελ που, όπως πίστευαν, θα τους οδηγούσε στο θησαυρό.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (30.07.2020), όταν αστυνομία και πυροσβεστική κλήθηκαν στο σημείο. 12 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα επιχείρησαν και ανέσυραν, λίγο πριν από τις 05:30 το πρωί, τους τρεις άνδρες από το φρεάτιο. Κανείς τους δεν είχε τις αισθήσεις του και λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός τους από τους γιατρούς στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Οι τρεις άνδρες είχαν εξαφανιστεί αργά το βράδυ της Τετάρτης (29/07), σύμφωνα με το Mega.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας στη Gallery:

Όπως όλα δείχνουν, ο θάνατός τους οφείλεται σε ασφυξία.

Στο σημείο, έξω από το πηγάδι βρέθηκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι, μόλις είδαν τους τρεις άνδρες να χάνουν τις αισθήσεις τους, ειδοποίησαν τις Αρχές.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν μία αυτοσχέδια σκάλα, με την οποία κατέβαιναν στον πυθμένα του πηγαδιού.

Παράλληλα, βρήκαν τη γεννήτρια, την οποία είχαν βάλει επίσης μέσα στο πηγάδι, ενώ ένας αυτοσχέδιος σωλήνας είχε τοποθετηθεί, για να βγαίνουν τα αέρια.

Όπως όλα δείχνουν, ο θάνατός τους οφείλεται σε ασφυξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, έχουν γίνει τρεις προσαγωγές για το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, έχουν γίνει τρεις προσαγωγές για το περιστατικό.

Πηγή: true.gr