Το πρόστιμο φτάνει στα 300 ευρώ για κάθε υποχρεωτικό τεστ που δεν έγινε εφόσον ο μισθωτός είναι πλήρους απασχόλησης και 150 ευρώ εφόσον είναι μερικής απασχόλησης

Στην Ν. Ιωνία (Αττικής) εντοπίστηκαν οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι που δεν υποβλήθηκαν ως όφειλαν στον απαραίτητο αριθμό υποχρεωτικών rapid test για να πάνε στη δουλειά τους τις τελευταίες 20 ημέρες που βρίσκεται σε ισχύ το μέτρο. Από τους ηλεκτρονικούς ελέγχους του ΣΕΠΕ εντοπίστηκαν περίπου 20.000 παραβάτες στους οποίους αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα να κοινοποιηθεί το τσουχτερό πρόστιμο από 150 ευρώ για μισθωτό μερικής απασχόλησης και μπορεί να φτάνουν έως και τα 1.800 ευρώ για εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης.

Τα πρώτα πρόστιμα που θα φτάνουν στους εργαζόμενους με email θα αφορούν στην περίοδο από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως από 18 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου ίσχυε υποχρέωση για ένα rapid test για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους ανά εβδομάδα, ενώ για ειδικές ομάδες ίσχυε ήδη από 18 Οκτωβρίου η υποχρέωση για δυο rapid test ανά εβδομάδα και συγκεκριμένα για εργαζόμενους σε:

– Εστίαση.

– Τουριστικές επιχειρήσεις.

– Μεταφορές προσώπων.

– Τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές παραγωγές.

– Εργαζόμενοι σε ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης (σχολεία, φροντιστήρια, ΚΕΚ, ΙΕΚ, κέντρα ξένων γλωσσών, καλλιτεχνική εκπαίδευση κ.ά.).

– Υγειονομικό προσωπικό που έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση εμβολιασμού για τους λόγους υγείας που προβλέπονται από το νόμο.

Από την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ισχύει υποχρέωση για 2 rapid test ανά εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους της χώρας προκειμένου να προσέλθουν με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας τους.

Το πρόστιμο φτάνει στα 300 ευρώ για κάθε υποχρεωτικό τεστ που δεν έγινε εφόσον ο μισθωτός είναι πλήρους απασχόλησης και 150 ευρώ εφόσον είναι μερικής απασχόλησης.

Πάντως σύμφωνα με πηγές του ΣΕΠΕ όσο περνάνε οι μέρες τόσο συμμορφώνονται οι εργαζόμενοι. Υπενθυμίζουμε ότι ο κλοιός που θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους πολίτες από τις επόμενες ημέρες για την εστίαση και την ψυχαγωγία δε θα περιλαμβάνει τα εμπορικά καταστήματα και τα κομμωτήρια, στα οποία οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται με rapid test.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή: true.gr