Η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκης στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως αλλάζει το πολιτικό σκηνικό και τη δυναμική του κόμματός του σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research.

Η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκης στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως αλλάζει το πολιτικό σκηνικό και τη δυναμική του κόμματός του σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας για το in.gr, η ΝΔ, αν και με μειωμένα ποσοστά σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, εξακολουθεί να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγράφει επίσης πτώση. Εντυπωσιακά ενισχυμένο εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής, που εκτοξεύεται, υπερδιπλασιάζοντας τα ποσοστά του, στον απόηχο της αναμέτρησης για την ηγεσία.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 33,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το Κίνημα Αλλαγής 11,6%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και το Μέρα25 με 3%. Η επιλογή «Λευκό-Άκυρο», «δεν έχω αποφασίσει» και «δεν θα ψηφίσω», συγκεντρώνουν το 13,9% που αποτελεί ένα μεγάλο ποσοστό.

Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ψηφίζατε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα είναι πρώτο στις επόμενες εκλογές», το 61% απάντησε Νέα Δημοκρατία, το 21% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 4% άλλο κόμμα.

Αναφορικά με τους αναποφάσιστους που θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή φαίνεται να αποτελούν ένα ποσοστό της τάξης του 28%. Από αυτούς το 24% ταλαντεύεται ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής, το 16% ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής και μόλις το 3% ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση ποιος θεωρείται «ο καλύτερος εκφραστής του κεντρώου χώρου σήμερα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ποσοστό 33% ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης 28% και ο Αλέξης Τσίπρας 20%.

Στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ποσοστό 68%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 17% και ο Αλέξης Τσίπρας μόλις 3%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 50%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης το 23%.

Στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 73%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 9% και ο Αλέξης Τσίπρας το 6%.

Στην ερώτηση για το ποιος εκφράζει την κεντροαριστερά σήμερα το 51% επιλέγει τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 35% τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ερώτημα επιλέγουν κατά 79% τον Αλέξη Τσίρα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει 15%. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας επιλέγουν κατά 76% τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 8%.

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ επιλέγουν κατά 88% τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 11%.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 40%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης το 35%.

Πώς απαντούν οι πολίτες στο ερώτημα για τις αλλαγές που τυχόν να φέρει στο πολιτικό σκηνικό το ΚΙΝΑΛ. Στο ερώτημα “εσείς θέλετε να ενισχυθεί εκλογικά το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ; Εάν ναι, εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ;” το 40% απαντά “Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ”, το 22% “Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας”, το 17% Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος και των δύο μεγαλύτερων κομμάτων” και το 17% “Όχι, δεν πιστεύω ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ”.

Σχετικά με την άποψη του δείγματος για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, το 26% απαντά “θετικά”, το 35% “μάλλον θετικά”, το 14% “μάλλον αρνητικά”, το 11% “αρνητικά”. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 75% από τη ΝΔ απαντά πως κρίνει θετική ή μάλλον θετική” την εκλογή, από το ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτό είναι στο 43% , στο ΚΙΝΑΛ 77%, στο ΚΚΕ 53%, στη Ελληνική Λύση 67% και 53% στο Μερα25.

πηγη: instanews.gr

Πηγή: true.gr