Θρήνος και θλίψη επικρατούν στην γειτονιά της Νέας Μαγνησίας στη Θεσσαλονίκη όπου μονοκατοικία τυλίχθηκε στις φλόγες και έγινε στάχτη με μια νεαρή μητέρα και τα 2 της παιδιά ηλικίας 11 και 8 ετών να βρίσκουν μαρτυρικό θάνατο, μην μπορώντας να βγουν από το σπίτι.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η άτυχη μαμά με τα 2 της παιδιά είχαν αφήσει ανοιχτή όλη τη νύχτα μια σόμπα εξαιτίας του κρύου που επικρατούσε. Το κακό δεν άργησε να συμβεί, η μονοκατοικία τυλίχθηκε από άκρη σε φλόγες και η διαφυγή ήταν απαγορευτική.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στη 01.40 από σόμπα και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλη την κατοικία. Οι πυροσβέστες εντόπισαν αργότερα τα δύο παιδιά νεκρά και απανθρακωμένα μέσα στο παιδικό τους δωμάτιο, ενώ τη μητέρα, που επίσης βρήκε τραγικό θάνατο, πίσω από την εξώπορτα της κατοικίας, μάλλον σε μια προσπάθεια της να την ανοίξει.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του newsit.gr, βλέπουμε τις εφιαλτικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν τη νύχτα, όταν η μονοκατοικία άρχισε να καίγεται. Φαίνεται η οροφή που έχει καταρρεύσει και ολόκληρο το σπίτι να καίγεται. Κάτοικοι της περιοχής, ειδοποίησαν έγκαιρα την Πυροσβεστική αλλά δυστυχώς τα τρία άτομα είχαν ξεψυχήσει. Κανείς και τίποτα εκείνες τις στιγμές δεν μπορούσε να τους βοηθήσει.

ΤΑ ΑΔΕΡΦΑΚΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΑ

Τα δυο αδερφάκια που εγκλωβίστηκαν στο παιδικό τους δωμάτιο βρέθηκαν αγκαλιασμένα. Μην μπορώντας να ξεφύγουν το ένα αγκάλιασε το άλλο και “‘έφυγαν” μαζί. Την συγκινητική αποκάλυψη έκανε γειτόνισσα που ήξερε την οικογένεια. Όπως είπε χαρακτηριστικά « Αγκαλιασμένα τα βρήκαν τα παιδάκια οι πυροσβέστες».

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Οικείοι της οικογένειας κάνουν λόγο για ένα νέο ζευγάρι που ξεκινούσε τώρα τη ζωή του, αγόρασαν και ανακαίνισαν το καλοκαίρι το σπίτι τους και ζούσαν μια ήρεμη ζωή με τα δύο παιδιά τους σύμφωνα με το thesstoday.gr

«Με τον εγγονό μου ήταν αχώριστοι. Ήταν μαζί όλη μέρα. Κλαίει απ’ το πρωί το παιδί», λέει με τρεμάμενη φωνή γειτόνισσα της οικογένειας και περιγράφοντας το ζευγάρι είπε: «Νέο ζευγάρι. Ευτυχισμένο. Πήγαινε η κοπέλα στη δουλειά της. Το αυτοκίνητό της εδώ είναι παρκαρισμένο ακόμα. Δύο ήσυχα καλά παιδάκια. Ο άντρας δουλεύει και ταξιδεύει».

Και προκαλώντας σοκ προσθέτει: «Το καλοκαίρι αγόρασαν το σπίτι αλλά δεν στέριωσε. Άφησε τη σόμπα αναμμένη επειδή είχε κρύο. Αγκαλιασμένα τα βρήκαν τα παιδάκια οι πυροσβέστες».

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ

Στο σχολείο που φοιτούσαν τα δύο παιδάκια, 7 και 11 ετών βρίσκεται μάλιστα ψυχολόγος από το πρωί καθώς οι συμμαθητές τους χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη.

«Ήταν δικοί μας άνθρωποι. Το πρωί δεν ξέραμε ποιοι ήταν και όταν μάθαμε πονέσαμε ένα παραπάνω γιατί ήταν δικοί μας άνθρωποι», αναφέρει από την πλευρά του ο Πάτερ Γεννάδιος, εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονα στη Νέα Μαγνησία, ο οποίος γνώριζε την οικογένεια της 31χρονης μητέρας.

«Ήξερα την μητέρα των παιδιών, τη γιαγιά και την προγιαγιά που ζει. Ο πατέρας, ο προπάππος τους ο μεγάλος ήταν επίτροπος στην ενορία. Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Και είναι μονοκατοικία στο δρόμο. Δεν πρόλαβαν τα καημένα να βγουν από το σπίτι. Όλο το καλοκαίρι αγωνίστηκαν για να το φτιάξουν. Το αγόρασαν και το έκαναν ωραίο».

Η κηδεία των τριών θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 16.00 στη Νέα Μαγνησία.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: true.gr