Τις χειρότερες μέρες της ζωής της έζησε μια οικογένεια Βρετανών, ο γιος της οποίας ξεψύχησε εξαιτίας αλλεργικής αντίδρασης, αφού κατανάλωσε ένα πιάτο ζυμαρικών, κατά την διάρκεια των διακοπών τους στο Αμάλφι της Ιταλίας, το 2015.

Ο 7χρονος Cameron Wahid υπέφερε βαρύ αναφυλακτικό σοκ, αφού έφαγε ζυμαρικά μαγειρεμένα με γάλα, στο εστιατόριο της πόλης Ραβέλο, όπου παραθέριζε με τους γονείς του. Το προσωπικό του εστιατορίου είχε προειδοποιηθεί για τις αλλεργίες του παιδιού, έχοντας ενημερωθεί ότι δεν πρέπει να φάει ούτε τυρί ούτε γαλακτοκομικά, όμως η σερβιτόρα δεν κατάλαβε τι ακριβώς είχαν ζητήσει οι γονείς και τους επιβεβαίωσε, ότι το γεύμα ήταν ασφαλές.


Το παιδί κατέρρευσε λίγα λεπτά αφού έφαγε τα μακαρόνια, τα οποία περιείχαν γαλακτοκομικά, μπροστά στους 43χρονους γονείς του και τον μικρό του αδερφό Aidan. Είχαν μόλις επιβιβαστεί στο τουριστικό λεωφορείου τους για να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους και το παιδί έπαθε ανακοπή μερικά μέτρα παρακάτω.

Η μητέρα του, η οποία είναι νοσηλεύτρια, έκανε στον γιο της αμέσως ένεση αδρεναλίνης, όμως ήταν αργά. Το παιδί ξεψύχησε τρεις ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο στη Νάπολη.

Μετά τον τραγικό του θάνατο, οι γονείς κίνησαν όλες τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να μηνύσει το εστιατόριο και το προσωπικό που τους εξυπηρέτησε και πρόσφατα τους επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους περίπου 300.000 ευρώ. Η δε σερβιτόρα κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή.

Πλέον οι γονείς του άτυχου παιδιού θέλουν να προειδοποιήσουν όλους τους γονείς για τον πολύ σοβαρό κίνδυνο των τροφικών αλλεργικών, οι οποίες αν και μπορεί να αποτραπούν, είναι ικανές ακόμα και να κοστίσουν τη ζωή κάποιου.

πηγη: infokids.gr

Πηγή: true.gr