Περισσότερα από 30 χρόνια πριν, ανθρώπινα απομεινάρια είχαν βρεθεί σε ένα πηγάδι στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Οι Αρχές της Πολιτείας ανακοίνωσαν λίγες ημέρες πριν ότι ανήκαν σε ένα έφηβο κορίτσι που ήταν έγκυος και εξαφανίστηκε το 1985.

Την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως τα οστά που βρέθηκαν σε κατάσταση αποσύνθεσης το 1988, ανήκαν στην 17χρονη Λίσα Τοντ από τη Φιλαδέλφια.

Η σορός της εντοπίστηκε από κάποιον που περνούσε από ένα εγκαταλελειμμένο οινοπνευματοποιείο στις 24 Ιανουαρίου του 1988. Την εποχή εκείνη, οι Αρχές πίστευαν ότι η γυναίκα που δεν είχε ταυτοποιηθεί ήταν περίπου 6 μηνών έγκυος και ηλικίας μεταξύ 17 και 23 ετών.

Η εξαφάνιση της Τοντ είχε δηλωθεί το φθινόπωρο του 1985. Ήταν τότε 17 ετών, αλλά επειδή θα γινόταν 18 το 1986, το όνομά της αφαιρέθηκε από τη βάση δεδομένων του Κέντρου Πληροφοριών Εθνικού Εγκλήματος και δεν έγινε κάποια ταυτοποίηση όταν βρέθηκε το πτώμα της δύο χρόνια μετά, όπως μεταδίδει το People.

Αξιωματούχοι μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν τη σορό της με τη βοήθεια γενεαλογικών εταιρειών, όπως η 23andMe. Ένα οικογενειακό δέντρο δημιουργήθηκε με δυο εν ζωή συγγενείς που εντοπίστηκαν στη Φιλαδέλφια. Οι αξιωματούχοι προσέγγισαν την οικογένεια της Τοντ και επιβεβαίωσαν τα ευρήματά τους.

«Αφού τα μάζεψα όλα, είπα: Έχεις κάποιον συγγενή που εξαφανίστηκε; Και μου είπαν: Ναι, έχω μια αδερφή που εξαφανίστηκε το φθινόπωρο του 85», δήλωσει ο ντετέκτιβ Κρις ΜακΜούλιν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Τρίτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αδερφός της Τοντ εμφανίστηκε «ανακουφισμένος, έκπληκτος, συναισθηματικά φορτισμένος, σοκαρισμένος».

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς η Τοντ, η οποία είχε την εποχή της εξαφάνισής της ένα παιδί δύο ετών, πέθανε. Οι Αρχές δεσμεύτηκαν να ερευνήσουν πλήρως την υπόθεση του θανάτου της.

Πηγή: true.gr