Ήταν Φεβρουάριος του 1981, όταν ο τότε πρίγκιπας Κάρολος και η Νταϊάνα έκαναν δηλώσεις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα τους και του επικείμενου γάμου τους.

Σε ερώτηση των ρεπόρτερ αν είναι ερωτευμένοι, η Νταϊάνα απαντά: «Φυσικά», με τον Κάρολο να προσθέτει κυνικά: «ό,τι και να σημαίνει το ερωτευμένοι». Ο γάμος τους επισκιάστηκε από τον παράνομο δεσμό του πρίγκιπα με την Καμίλα Πάρκερ, ο οποίος αν και πέρασε από 40 κύματα κατέληξαν μαζί και παντρεύτηκαν.

Κάρολος

Η γνωριμία του τότε πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα

Η γνωριμία με την Καμίλα έγινε το 1970 στο γήπεδο πόλο του μεγάλου πάρκου του Ουίνδσορ. Η 23χρονη τότε Καμίλα λέγεται πως πλησίασε τον Κάρολο, τον χαιρέτησε και αμέσως του είπε: «Ξέρεις, ο προ-πάππους σου και η προ-γιαγιά μου ήταν εραστές. Τι λες για αυτό;», αναφερόμενη στο ειδύλλιο της Αλις Κέπερ με τον βασιλιά Εδουάρδο τον έβδομο.

Κάρολος και Νταϊάνα

«Ο Κάρολος αγάπησε τον τρόπο που χαμογελούσε με τα μάτια της. Χασκογελούσαν με τα ίδια πράγματα», αποκαλύπτει η Πένι Τζούνορ στο βιβλίο της «Η δούκισσα: Η ανείπωτη ιστορία». «Του άρεσε, επίσης, ότι ήταν φυσική, ανοιχτή και φιλική. Με άλλα λόγια τον γοήτευσε από την αρχή και η καρδιά του άρχισε να χτυπά δυνατά».

Η κρίση στο γάμο της Νταϊάνα και του Κάρολου

Η πρώτη μεγάλη κρίση ανάμεσα στον Κάρολο και την Νταϊάνα σημειώνεται λίγο πριν τον γάμο τους, όταν στο γραφείο του ανακαλύπτει ένα βραχιόλι προορισμένο για την κυρία Πάρκερ Μπόουλς. «Δεν είμαι υποχρεωμένος να σου δώσω λογαριασμό» της απαντά όταν απαιτεί να μάθει τον λόγο ύπαρξης αυτού του βελούδινου κουτιού. Μία χρυσή αλυσίδα με μια μπλε πολύτιμη πέτρα, πάνω στην οποία ήταν σκαλισμένα τα γράμματα G και F (από το Γκλάντις και Φρεντ που ήταν τα χαϊδευτικά τους).

«Παντρευόμαστε αύριο. Μήπως έχουμε διαφορετική ιδέα για τον γάμο;» του λέει εκείνη. «Δικαιούμαι να έχω μια ιδιωτική ζωή» αντεπιτίθεται ο Κάρολος. «Είναι εντελώς παράλογο. Γιατί να της χαρίσεις ένα βραχιόλι;» και εκείνος απάντησε «Για να την ευχαριστήσω που έχει σταθεί στο πλευρό μου». Υπενθυμίζουμε πως σε μια συνέντευξη που έδωσε στο BBC η Νταϊάνα το 1995 δήλωσε απερίφραστα: «Ήμασταν τρεις σε αυτό το ζευγάρι, ήταν λίγο υπερβολικό».

Το διαζύγιο με την Νταϊάνα και ο νέος γάμος με την Καμίλα

Ο Κάρολος και η Νταϊάνα πήραν διαζύγιο στις 28 Αυγούστου 1996. Στις 8 Απριλίου 2005 ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύονται σε μια τελετή χωρίς πολυτέλειες.

Να αναφέρουμε πως μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και την άνοδο στο θρόνο του συζύγου της, Καρόλου Γ΄, ο τίτλος της είναι Βασίλισσα-σύζυγος (Queen consort) ή, κατά άλλους, Βασιλική σύζυγος (Queen consort) και η προσφώνησή της Η Αυτής Μεγαλειότητα.

Πηγή: true.gr