Μια αύξηση γύρω στο 50% (σε σχέση με πέρσι) παρατηρείται στα καταλύματα της Αράχωβας γιατί ο κόσμος σκέφτηκε «τι να το κάνεις το lockdown στην Αθήνα; Σκέτη μιζέρια. Πάμε Αράχωβα!» ή κάτι σχετικό τέλος πάντων.

Εδώ που τα λέμε, ίδια είναι η τηλεργασία στο Κουκάκι και ίδια στον Παρνασσό; Άλλη ΄χαρη έχει ο καθαρός αέρας του βουνού, άσε που το καθαρό οξυγόνο βοηθάει στο να γίνεις πιο διαυγής άρα βοηθά στην καλύτερη απόδοση, άρα στο να βγάλεις περισσότερα λεφτά και τσουπ την πλήρωσες τη βίλλα στον Παρνασσό. Συνολικά πρόκειται για περίπου 500 βίλες γύρω από τον Παρνασσό (αφορά κατοικίες του ενός δωματίου μέχρι και έξι δωματίων) οι οποίες νοικιάζονται με τη σεζόν από το Σεπτέμβριο μέχρι και τον Μάιο.

Σήμερα, δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα με προορισμό κοντινά τουριστικά θέρετρα μιας και οι μετακινήσεις εκτός νομού επιτρέπονται, με σκοπό να επιστρέψουν Κυριακή που ναι μεν θα είναι σε ισχύη το Lockdown αλλά θα μπορούν να γυρίσουν επειδή έχουν μόνιμη κατοικία στην Αθήνα. Βέβαια κύκλοι της κυβέρνησης (όπως μετέφερε το OPEN TV), είπαν πως όποιοι πάνε τριημεράκι σα να μην συμβαίνει τίποτα, θα έχουν θέμα κατά την επιστοφή τους στα διόδια.

«Το σαββατοκύριακο αυτό περιμέναμε πολύ κόσμο και τα ξενοδοχεία μας είχαν πληρότητα που έφτανε το 80%. Ωστόσο μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας και το lockdown ακυρώνουν όλοι», κάνει γνωστό στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Αράχωβας Γιάννης Σταθάς.

Να σημειωθεί ότι όπως ειπώθηκε στο Open από ανώτατη κυβερνητική πηγή όποιος τελικά ταξιδέψει εκτός Αττικής κατά την επιστροφή τους, στα διόδια θα τους περιμένει η ΕΛ.ΑΣ.

Τώρα τι σημαίνει αυτό, είναι άγνωστο, καθώς η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα επιτρέπεται από το Σάββατο το πρωί. Η απομάκρυνση από αυτόν θα απαγορεύεται.

Για το θέμα της πληρότητας στα καταλύματα της Αράχωβας μίλησε και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αράχωβας, κα. Καλούσα Ναυπακτίτη. Σύμφωνα με την ίδια η πληρότητα των ξενοδοχείων δεν κυμαινόταν σε τόσο υψηλά επίπεδα ωστόσο όπως είπε δεν υπάρχει εικόνα για τα Airbnb. Τόνισε ακόμα όσοι είχαν κλείσει ακυρώνουν και επίσης ακυρώσεις υπάρχουν και για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Έτσι θα μετακινηθείτε σε άλλο νομό
Οι τέσσερις περιπτώσεις που επιτρέπουν τη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας είναι:

1) επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας

2) επανένωση οικογενειών

3) επαγγελματικοί λόγοι

4) λόγοι υγείας.

Επίσης όπως διευκρινίστηκε από την Πολιτική Προστασία επιτρέπεται άπαξ η μετακίνηση από μια περιφερειακή ενότητα σε άλλη, προκειμένου να επιστρέψει κάποιος στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να αποδείξει ότι μετακινείται προς τη μόνιμη κατοικία του και αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει και μετά την έναρξη ισχύος των μέτρων του lockdown.

Για την επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Πηγή: true.gr