Ο καθένας έχει τον δικό του αγαπημένο τρόπο να κάθεται και να αράζει αλλά απλά το ότι βολικός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και υγιής. Για την ακρίβεια ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους να καθόμαστε, το σταυροπόδι, μπορεί να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Και πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά να κόψουμε αυτήν την κακιά συνήθεια. Τότε, όχι μόνο θα ενισχυθεί  η υγεία μας αλλά και η αυτοπεποίθησή μας.

Εμείς πάντα νοιαζόμαστε για το καλό σας οπότε σας παρουσιάζουμε τους λόγους για να αποφύγετε να κάθεστε σταυροπόδι.

1.Προκαλεί παράλυση νεύρων

Όταν σταυρώνουμε τα πόδια μας για πολύ ώρα μπορεί να παραλύσουν τα νεύρα μας. Tότε μπορεί να μουδιάσουν οι μύες μας ενώ υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν τα περιφερειακά νεύρα.

2. Aυξάνει την πίεση

Σύμφωνα με έρευνες, όταν σταυρώνουμε τα πόδια στο γόνατο, αυξάνουμε κατά πολύ την πίεση του αίματος. Έχει αποδειχτεί ότι η πίεση δεν αυξάνεται όταν σταυρώνουμε τους αστραγάλους. Παρ’ολο που οι αυξήσεις αυτές είναι προσωρινές, καλό θα ήταν τα άτομα με υψηλή πίεση να μην κάθονται σταυροπόδι.

3. Προκαλέσει κακή στάση σώματος

Μελέτες δείχνουν ότι όταν καθόμαστε με σταυρωμένα πόδια για πάνω από 3 ώρες την ημέρα μπορεί να προκληθεί πλευρική κλίση της λεκάνης και των ώμων. Ενδέχεται το κεφάλι να αρχίσει να κλίνει προς τα κάτω. Μπορεί επίσης να στραβώσει η  σπονδυλική στήλη και προκληθεί μυϊκή ακαμψία.

4. Προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις

Μπορεί να προκαλέσει πόνο στον λαιμό, την λεκάνη, την μέση και τα γόνατα. Και πρέπει να αποφεύγετε να κάθεστε σε αυτή την στάση εάν έχει πρόβλημα με τα γόνατά σας.

5. Προκαλεί πρήξιμο στους αστραγάλους κατά την κύηση.

Αποφύγετε να κάθεστε σταυροπόδι an είστε έγκυος, γιατί ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για το έμβρυο, ενδέχεται να προκαλέσει οίδημα ή μούδιασμα στα πόδια σας. Αν παρουσιάσετε κάποιο σύμπτωμα, ακουμπήστε και τα δυο σας πόδια στο πάτωμα ή δοκιμάστε να τα σηκώσετε.

Πηγή: true.gr