Άγρια καταδίωξη μίας θαλαμηγού ανοικτά της Ρόδου από σκάφος του Λιμενικού έλαβε χώρα μετά τα μεσάνυχτα, με τη θαλαμηγό να εισέρχεται τελικά στα τουρκικά χωρικά ύδατα, συνοδεία δύο ακταιωρών.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τις μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, όταν σκάφος του Λιμενικού κατά τη διάρκεια περιπολίας του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον των δυτικών ακτών Ρόδου, θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα κοντά στις ακτές χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας.

Μάλιστα όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η θαλαμηγός δεν συμμορφώθηκε στα σήματα, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού.

Στη συνέχεια και ύστερα από καταδίωξη εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:
«Μετά από συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προς τη θαλαμηγό προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο κυβερνήτης της δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο. Μετά από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή».

Τουρκικά ΜΜΕ: Το ελληνικό σκάφος άνοιξε πυρ
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ όπως η Dailysabah που επικαλείται ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής οι ελληνικές δυνάμεις ήταν αυτές που επιτέθηκαν στο σκάφος, ανοίγοντας πυρ.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχουν τραυματιστεί τρία άτομα από πυροβολισμούς, ένας Σύρος και δύο Τούρκοι πολίτες, ένας εκ των οποίων είναι «σοβαρά τραυματισμένος», χωρίς όμως να δίνει πολλές παραπάνω πληροφορίες. Απλώς ότι οι τραυματίες βρίσκονται σε νοσοκομείο στο Μαρμαρίς και ότι το σκάφος βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκηση.

Ακόμα τονίζει ότι ο ένας Τούρκος είναι σοβαρά τραυματίας, ο άλλος πιο ελαφρά και ότι ο Σύρος έχει σπάσει τον βραχίονα του. Τέλος αναφέρει ότι διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

Πηγή: true.gr