66 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη με 20 άτομα να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς της πόλης.

Μάλιστα σύμφωνα με το voria παρά τις σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έκανε λόγο για οκτώ νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός τους είναι σχεδόν διπλάσιος.

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχει συγκεντρώσει η Voria.gr, στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου νοσηλεύονται συνολικά 20 άτομα τα οποία έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, πηγές από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το πρώτο νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19 στη Θεσσαλονίκη, αναφέρουν ότι νοσηλεύονται 15 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων ο ένας είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, πέντε άτομα νοσηλεύονται με συμπτώματα κορονοϊού, όλοι τους εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που μίλησαν στη Voria.gr, όλοι τους εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και είναι ηλικίας 55-65 ετών.

Άλλοι τρεις συμπολίτες μας πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου από το Σαββατοκύριακο που πέρασε έως σήμερα Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, στη Θεσσαλονίκη έχουν εντοπιστεί συνολικά 66 κρούσματα κορονοϊού, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: true.gr