Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η Ορκωμοσία των νέων Υπουργών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, ύστερα από τον Ανασχηματισμό. Ο Θάνος Πλεύρης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας και φυσικά στο πλευρό του σε αυτή τη σημαντική επαγγελματική στιγμή δεν θα μπορούσε να λείπει η σύζυγός του, Λένα.

Μπορεί οι υποχρεώσεις του Υπουργού να είναι αυξημένες και να έχει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό επαγγελματικό πρόγραμμα, ωστόσο παραμένει ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης. Ο Θάνος Πλεύρης και η σύζυγός του Λένα Παπαθεολόγου έχουν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια και απολαμβάνουν τα τελευταία 16 χρόνια σχεδόν στιγμές απόλυτης ευτυχίας.

Οι δυο τους είναι ζευγάρι τα τελευταία 16 χρόνια από τα οποία είναι παντρεμένοι τα 11 και μαζί έχουν αποκτήσει δύο υπέροχα παιδιά, την Νίκη και τον Κωνσταντίνο, που τους τρέφουν τεράστια αγάπη και αδυναμία.

«Με τη Λένα γνωριστήκαμε για δεύτερη φορά μέσω μιας κοινής μας φίλης. Την ημέρα που παντρευτήκαμε κλείναμε ακριβώς πέντε χρόνια. Η αλήθεια είναι πως γνωριζόμασταν πολύ καιρό, αλλά δυστυχώς ήμασταν με άλλους ανθρώπους. Η μοίρα όμως έχει τα δικά της σχέδια και αν κάτι είναι γραφτό να συμβεί, θα συμβεί ό,τι κι αν γίνει! Όταν τελείωσα με τις υποχρεώσεις του μεταπτυχιακού που έκανα και επέστρεψα στην Ελλάδα, βρεθήκαμε στην ίδια παρέα. Τότε φαίνεται πως ήταν το κατάλληλο timing», είχε δηλώσει ο Θάνος Πλεύρης για τη γυναίκα της ζωής του στην εφημερίδα Espresso.

Ο Υπουργός Υγείας είναι ιδιαίτερα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν είναι λίγες οι φορές που δημοσιεύει φωτογραφίες από την προσωπική του ζωή και τα παιχνίδια με τα παιδιά του.

Ο Θάνος Πλεύρης είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με υποτροφία (2002) με την εργασία του «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο». Επιπλέον, από το 2006 είμαι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή στο θέμα «Η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη. Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο». Διατελεί Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω.

Επίσης, από το 2019 έως σήμερα, είναι Βουλευτής Α’ Αθηνών και Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος με τη Νέα Δημοκρατία. Μετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Κατά το παρελθόν μετείχε στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης περί της “Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών” κ.κ. Ν. Παππά και Δ. Παπαγγελόπουλο. Επίσης μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή για τη Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το 2018 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία – Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» (ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ).

πηγη: tlife.gr

Πηγή: true.gr