Με μία φωτογραφία της αγαπημένης του και ένα μακροσκελές κείμενο τοποθετήθηκε σχετικά με την στάση της κοινωνίας απέναντι στις γυναίκες
O Θανάσης Ευθυμιάδης μέσω της νέας του ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram επέλεξε να στείλει το δικό του μήνυμα σχετικά με τη στάση της κοινωνίας απέναντι στις γυναίκες.

Ο ηθοποιός, που παράτησε τα πάντα για να ζήσει με την οικογένειά του δίπλα στην φύση και έχει πλέον αφιερωθεί στην εσωτερική αναζήτηση, με αφορμή το έγκλημα στην Φολέγανδρο, όπου η νεαρή Γαρυφαλλιά έχασε τη ζωή της από τον «σύντροφό» της, τοποθετήθηκε σχετικά με την στάση των αντρών, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας απέναντι στο γυναικείο φύλο.

Το μακροσκελές κείμενο συνόδευσε με μία φωτογραφία της αγαπημένης του. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Γυναίκες… Ας τις κάνουμε να κλαίνε μόνο από τα γέλια!! (απόσπασμα από το βιβλίο Μια όμορφη μέρα). Σκέφτομαι πολλές φορές :Θεέ μου πώς τα έχουν καταφέρει η πίστοι σου επί τόσες χιλιετίες να σε παρουσιάζουν σαν μισογύνη; Γιατί οι περισσότερες θρησκείες που γνωρίζω σε παρουσιάζουν ότι δίνεις περισσότερα δικαιώματα στον άντρα; Γιατί μόνο σε άντρες επιτρέπεται να είναι οι ιεροί εκπρόσωποι σου στη γη; Γιατί λέμε «ο Θεός», σαν να πρόκειται Μόνο για έναν άντρα; Μήπως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι οι πατριαρχικές κοινωνίες τόσων χιλιάδων χρόνων (και όταν λέω πατριαρχικές, εννοώ τους άντρες αλλά και τις γυναίκες που συντηρούν αυτό το σύστημα), οδηγούν μόνο σε πολέμους μεταξύ μας; Αυτές (οι κοινωνίες) μας σύστησαν έναν λανθασμένο τύπο τεχνολογικής προόδου πού βασίζεται στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε δίπλα μας και να δούμε ότι η πατριαρχεια οδηγει στα εκατομμύρια περιστατικά ξυλοδαρμού και σεξουαλικής κακοποίησης, που συμβαίνουν καθημερινά παγκοσμίως εις βάρος των γυναικών; Είμαστε στο έτος 2021 και ακόμα άνδρες δέρνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους στον πολιτισμένο πλανήτη Γη… Φτάνει. Μέχρι εδώ. Ναι, ήρθε η ώρα.
Σαν πατέρας δύο κοριτσιών, χαίρομαι που πολλοί άντρες, σπάνε επιτέλους την σιωπή και αναγνωρίζουν το τραύμα που χρειάζεται να θεραπεύσουμε όλοι μαζί 🙏🙏»

Δείτε την ανάρτησή του:

Πηγή : protothema.gr

Πηγή: true.gr