Η Τατιάνα Παπαμόσχου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Είναι περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της ως Ιφιγένεια, στην ομώνυμη ταινία, του Μιχάλη Κακογιάννη, του 1977, ρόλος που της χάρισε βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το 1977.

Της: Έπη Τρίμη

Αποκάλυψε δε πρόσφατα πως η ίδια δεν αποζητούσε να γίνει ηθοποιός, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο Κακογιάννης με έκανε», σημειώνοντας πως η οικογένειά της ήταν θετική στο να ασχοληθεί με την υποκριτική.


Το θέατρο και το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων
Η ενασχόληση της με το θέατρο ξεκινά από το 1986, όπου συμμετείχε στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων, στην παράσταση Συμφορά από το πολύ μυαλό, αργότερα στην παράσταση Εκάβη σε συνεργασία με το Προσκήνιο του Αλέξη Σολομού. Έχει συνεργαστεί και με το Θεσσαλικό Θέατρο, αρχής γενομένης από το 1991, συνεργασία που συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια. Ενώ, από το 1992 έως το 1995 συνεργάστηκε και με το Εθνικό Θέατρο. Aπό το 2000 έως το 2008 είχε το δικό της θεατρικό εργαστήρι και συνεργαζόταν με το 2ο δημοτικό σχολείο Βούλας, σκηνοθετώντας κιόλας και τέσσερις παραστάσεις έως τώρα. Τέλος, από το 2009, είχε για έναν χρόνο εργαστήρι ενηλίκων στον Μικρό Χώρο Τέχνης στη Γλυφάδα.


Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις
Περί το 1987, η Τατιάνα Παπαμόσχου άρχισε να ασχολείται και με την τηλεόραση, συμμετέχοντας στη σειρά Μπουρίνι, της ΕΡΤ2. Μεταξύ αρκετών τηλεοπτικών της συμμετοχών, συμμετείχε σε σειρές όπως Το σπίτι της θείας, Η παρέλαση, Οι Φρουροί της Αχαΐας, Ανατομία ενός εγκλήματος, Κρυφά μονοπάτια, Η αίθουσα του θρόνου, Γιούνγκερμαν κ.ά.

Τελευταία της τηλεοπτική δουλειά ήταν το “Κόκκινο Ποτάμι” του Μανούσου Μανουσάκη.

Πηγή: true.gr