Τα τελευταία λόγια που είπε ο Άλκης στη μητέρα του

«Δεν ήθελα να πιστέψω ότι ο ανιψιός μου ήταν στο νεκροτομείο» – Ο θείος του Άλκη περιέγραψε τις δραματικές στιγμές

Σύσσωμο το πανελλήνιο θρηνεί τον άδικο χαμό του 19χρονου Άλκη Καμπάνου που έπεσε νεκρός μετά από τις φονικές μαχαιριές και τα χτυπήματα που δέχτηκε από δολοφόνους χούλιγκαν, τη μέρα που επέστρεφε από έναν καφέ με τους φίλους στη Θεσσαλονίκη.

Τον πόνο όμως που αισθάνονται οι γονείς και η οικογένειά του δεν μπορεί κανείς να τον αντιληφθεί. Καταβεβλημένος ο θείος του 19χρονου φοιτητή μίλησε στην εκπομπή Live News: «Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι και κυρίως οι γονείς του… Τον Άλκη δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Δεν θα τον βγάλουμε από την καρδιά μας. Θα είναι πάντα μέσα μας και θα ζούμε με αυτό το βάρος…».

Θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα για την οπαδική βία, ο θείος του Άλκη τόνισε: «Δεν ήταν σε κάποιο σωματείο. Πηγαίναμε εδώ σε μία καφετέρια και βλέπαμε τους αγώνες του Άρη. Τους ακούγαμε που βρίζανε και λέγαμε ”γιατί κάνουν έτσι;”. Έτσι πρέπει να βλέπουμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου; Εκείνο που θέλω να πω είναι, για να περάσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία, ότι η βία αυτή πρέπει να σταματήσει. Κάπου, κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή βία. Θα χαθούνε κι άλλες ζωές. Αυτοί που υποδαυλίζουν αυτά τα πράγματα, θα έρθει και στην πόρτα τους το κακό, αλλά θα είναι αργά…».

Όπως πρόσθεσε η αδερφή του Άλκη είναι εκείνη που κρατάει ακόμα όρθιο τον πατέρα του. Την κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά του και δεν την αφήνει, φοβούμενος ότι θα χάσει κι εκείνη, περιέγραψε ο θείος του 19χρονου.

Τα τελευταία λόγια στη μητέρα του
Ο ίδιος περιέγραψε ότι το απόγευμα ο Άλκης είχε μιλήσει με τη μητέρα του και της είπε: «Αύριο γράφω μάθημα και διαβάζω». Αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια. Αφού τελείωσε με το διάβασμα του, ο Άλκης αποφάσισε να κάνει μια βόλτα με τους φίλους του και στη συνέχεια πήρε τον δρόμο για την επιστροφή, παρέα με τους φίλους του μέχρι που εμφανίστηκαν μπροστά τους τα ανθρωπόμορφα τέρατα.

Με τρεμάμενη φωνή, ο θείος του νεαρού παιδιού περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που η οικογένεια πληροφορήθηκε ότι το παιδί δέχτηκε επίθεση: «Γύρω στις 3, ενώ κοιμόμουν, ακούω φωνές και οδυρμούς. Ξυπνάω τη σύζυγό μου και της λέω ότι κάτι γίνεται. Φοβήθηκα πως κάτι έπαθαν οι γονείς του Άλκη. Σε πέντε λεπτά με κάλεσαν και μου είπαν ότι μαχαίρωσαν τον Άλκη στη Θεσσαλονίκη και τον πάνε στο Παπανικολάου. Τρελάθηκα. Φτάσαμε δεν ξέρω κι εγώ πόσο γρήγορα. Στο δρόμο ο πατέρας του ήταν σε κατάσταση αμόκ. Όταν φτάσαμε, το μάθαμε, ότι ο Άλκης δυστυχώς… Δυστυχώς τον χάσαμε. Αυτό τον άγγελο… Και κλήθηκα εγώ για την αναγνώριση Δεν ήθελα να πιστέψω ότι ο ανιψιός μου ήταν στο νεκροτομείο», περιέγραψε ο θείος του Άλκη.

Πηγή : diaforetiko.gr

Πηγή: true.gr