Ο αθλητής Θανάσης Καλογιάννης είχε γεννηθεί στον Βόλο στις 10 Σεπτεμβρίου 1965.

Της: Έπη Τρίμη

Κατά τη διάρκεια της ζωής του είχε ασχοληθεί με τον  στίβο ενώ ήταν πρωταθλητής στους δρόμους ταχύτητας (400 μ. με εμπόδια).

Ανέκαθεν ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος. Μάλιστα ποτέ δεν ξεπέρασε τον θάνατο του πατέρα του όταν ακόμη ήταν έφηβος και μόλις 15 ετών. Λάτρευε τη μανούλα του Ελένη και αγαπούσε πολύ τον αδελφό του Φίλιππο.

Ο πρωταθλητισμός, η οδοντιατρική και η εγκατάλειψη του αθλητισμού

Ο Θανάσης Καλογιάννης ήταν κατά τη διάρκεια της αθλητικής του καριέρας τρεις φορές Πρωταθλητής Ελλάδας με τα χρώματα του Γ.Σ. Καρδίτσας) και διεθνείς αγώνες (3 φορές χρυσός Βαλκανιονίκης το 1984, το 1988 και το 1989, συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 και του 1992) που έλαβε μέρος, ωστόσο όπως αναφέρει η wilkipedia σε ηλικία 28 ετών εγκατέλειψε τον αθλητισμό. Ήταν πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας.

Ο γάμος και  η ενασχόληση με τη φωτογραφία

Ο Θανάσης Καλογιάννης έκανε καθημερινά προπόνηση στο ΟΑΚΑ. Εκεί γνώρισε την τότε 19χρονη Τζένη Μπαλατσινού, η οποία έχει μόλις επιστρέψει από σπουδές στο Παρίσι.

Το ζευγάρι έζησε στιγμές μεγάλης αγάπης αλλά ο δεσμός τους κράτησε μόλις 3 χρόνια. Αμέσως μετά κάνει κάποιες ασήμαντες γνωριμίες μέχρι που στο διάβα του εμφανίζεται η  Λάουρα ντε Νίγκρις.

Ο Θανάσης Καλογιάννης από το 2001 ήταν νυμφευμένος με τη Βραζιλιάνα καλλονή Λάουρα Ντε Νίγκρις και ασχολήθηκε εκτενώς με τη φωτογραφία μόδας.

Εκεί σπουδάζει Κινηματογραφική Φωτογραφία και Σκηνοθεσία, ενώ η Ντε Νίγκρις σχεδιάζει κοσμήματα.

Έχοντας εμπειρία ως σκηνοθέτης στη βραζιλιάνικη τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ο Καλογιάννης επέστρεψε μαζί με τη σύζυγό του το καλοκαίρι του 2016 για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Είχε όρεξη να κάνει πολλά με την κάμερα του, έχοντας βρει χορηγίες για κάποια φιλόδοξα σκηνοθετικά projects. «Θα γίνει κάτι πολύ μεγάλο», εκμυστηρεύτηκε τότε στο περιβάλλον του ωστόσο η μοίρα είχε δυστυχώς άλλα σχέδια.

Ο θάνατος στα 52

Ο ταλαντούχος αυτός άνθρωπος και βετεράνος αθλητής έφυγε από πνευμονικό οίδημα και ανακοπή νεότατος σκορπίζοντας θλίψη τόσο στους κόλπους του αθλητισμού, όσο και στους οικείους του. Ο Καλογιάννης δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, μάλιστα την τελευταία μέρα της ζωής του είχε βγει έξω μαζί με τη σύζυγό του πριν αισθανθεί αδιαθεσία και επιστρέψει εσπευσμένα στο σπίτι του.

Η Λάουρα Ντε Νίγκρις είχε γράψει στον Άρη Τερζόπουλο:

«After spending a lovely day together, my husband Athanasios Kalogiannis felt sick on our way back home, and passed away from a heart attack as soon as we got home. I ask all friends to remember him as he is in this picture, a beautiful, kind man, of great talent and even greater heart. He was my twin soul, my sun, and will be eternally missed. May he rest in peace now«.

Σε πλήρη μετάφραση

«Αφού περάσαμε μια όμορφη μέρα μαζί, ο σύζυγος μου Αθανάσιος Καλογιάννης, αισθάνθηκε άρρωστος καθώς γυρίζαμε σπίτι και “έφυγε” από καρδιακή ανακοπή μόλις φτάσαμε σπίτι. Ζητάω από όλους του φίλους να τον θυμούνται όπως είναι σ` αυτή τη φωτογραφία, ένα όμορφος, καλοσυνάτος άνθρωπος, με μεγάλο ταλέντο και ακόμη μεγαλύτερη καρδιά. Ήταν η αδελφή ψυχή μου, ο ήλιος μου και θα μου λείπει για πάντα. Ας αναπαυτεί ειρηνικά τώρα».

Η δε κηδεία του είχε πραγματοποιηθεί στον Βόλο.

Πηγή: true.gr