Επικαλούμενος τα στοιχεία τεχνικής έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, που περιλαμβάνει «άσχημες προβλέψεις για τις επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα», ο Νίκος Σύψας εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την άποψη ότι η Αττική πρέπει να μπει σε καθολικό lockdown, «για να χτυπήσουμε την επιδημία πριν ξεφύγει»!

Η ατάκα του Νίκου Σύψα «μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι» τα λέει όλα…

Ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος επιτροπής για τον κορονοϊό, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση στην Αττική. Παρά το γεγονός, δε, ότι από σήμερα (21/9) τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα, πιο αυστηρά μέτρα, επικαλέστηκε τα στοιχεία τεχνικής έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, που περιλαμβάνει «άσχημες προβλέψεις για τις επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα με βάση τα μέτρα που είχαμε λάβει στις 8-10 Σεπτεμβρίου»!

Εμμέσως πλην σαφώς, λοιπόν, ο λοιμωξιολόγος κατέθεσε την προσωπική του άποψη για lockdown στην Αττική (σημειώνοντας, ωστόσο, πως ακόμη δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο), «για να χτυπήσουμε την επιδημία πριν ξεφύγει». Όπως είπε, «το μοναδικό μέτρο, το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία, είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας -το lockdown. Η Αττική είναι στο πορτοκαλί χρώμα και εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα και η Αττική φθάσει στο κόκκινο τότε θα πρέπει να λάβουμε πολύ πιο δραστικά μέτρα. Μπορεί να χρειαστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες ή και κλείσιμο στην εστίαση και το λιανεμπόριο -όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της επιδημίας. Οι περιορισμοί θα πρέπει να ληφθούν πριν μας προλάβει ο χειμώνας»!

«Μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η επιδημία έχει μια έντονη ανοδική τάση, έχουμε πολύ κακά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σχετικά με τις εισαγωγές και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ, την ηλικία των διασωληνωμένων που έχει κατέβει. Αυτήν τη στιγμή το 70% των εισαγωγών αντιπροσωπεύουν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε ένα κακό σκηνικό», είπε ο κ. Σύψας.

Πηγή: true.gr