Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί
Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος στη νότια Τουρκία το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για ρωσικό αεροσκάφος τύπου Beriev, το οποίο είχε νοικιάσει η χώρα από τη Ρωσία, εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ομάδες έρευνας και διάσωσης για να εντοπίσουν επιζώντες.

«Η επαφή χάθηκε με το αεροπλάνο το οποίο είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία για να βοηθήσει στην προσπάθεια της Τουρκίας να σβήσει τη δασική πυρκαγιά στο Kahramanmaras», ανέφερε στο πρακτορείο Anadolu Τούρκος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πυροσβεστικό αεροσκάφος επέβαιναν 8 μέλη πληρώματος, 6 Ρώσοι και 2 Τούρκοι. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες ήταν 5 Ρώσοι και 3 Τούρκοι. Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες όπου διακρίνεται καπνός που έχει υψωθεί σε μια ορεινή περιοχή.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας γνωστοποίησε σήμερα ότι πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στα Άδανα, λίγο πριν από την προσγείωσή του, σύμφωνα με τον στρατό. Πιθανότατα δεν υπάρχουν επιζώντες, ωστόσο οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Υπάρχει βίντεο το οποίο δείχνει το αεροπλάνο να πετάει εξαιρετικά χαμηλά πάνω από τα βουνά και στη συνέχεια να εξαφανίζεται από το οπτικό πεδίο πίσω από μία από τις κορυφές. Λίγες στιγμές μετά, καπνός αρχίζει να υψώνεται από πάνω του.

Πηγή: true.gr