Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν σε καφενείο στην περιοχή της Ηλιούπολης, το οποίο είχε μετατραπεί σε «μίνι καζίνο». Βρέθηκαν ακόμη όπλα, σφαίρες και γεμιστήρες στην παράνομη λέσχη. Σε βάθος ερευνούν την υπόθεση οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, μετά τον εντοπισμό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, δύο αστυνομικών και έξι ιδιωτών εντός καφενείου στα νότια προάστια, όπου συμμετείχαν σε τυχερό παίγνιο τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου 2020.

Οι εμπλεκόμενοι, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ -κατά περίπτωση- επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και εις βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ στο καφενείο και στην οικία του ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

9.047 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων,
3 συσκευασίες με περίπου 3 κιλά πιθανόν πυρίτιδας,
πιστόλι, περίστροφο και μαχαίρι,
19 γεμιστήρες πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων,
125 κροτίδες και 4 καπνογόνα,
2 στρογγυλά τραπέζια κ.λπ. είδη διεξαγωγής παιγνίων και
χρηματικά ποσά

Όπως διαπιστώθηκε, οι αστυνομικοί, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και είχαν σταθμεύσει το υπηρεσιακό όχημα που χρησιμοποιούσαν πλησίον του καταστήματος.

Επιπλέον, ποσότητα πυρίτιδας 4 κιλών περίπου, που διατηρούσε ένας από τους συλληφθέντες αστυνομικούς στην οικία του, απερρίφθη την Κυριακή 20-12-2020 από συγγενικό του πρόσωπο, που συνελήφθη από το οικείο Τμήμα Ασφαλείας.

Πηγή: true.gr