«Την είχαν κουρέψει γιατί είχε μακριά μαλλιά, τα μάτια της και το πρόσωπό της από το ξύλο που είχε φάει δεν φαίνονταν»

Φρίκη προκαλεί η υπόθεση της 23χρονης εγκύου, η οποία βρέθηκε νεκρή στα αζήτητα 1,5 μήνα μετά την εξαφάνισή της, ενώ έρχονται στο «φως» απίστευτες καταγγελίες κακοποίησης εις βάρους της.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή την ίδια μέρα που εξαφανίστηκε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στην οδό Τύχης στα Πατήσια, λίγα στενά μακριά από το σπίτι της. Κάτοικος της περιοχής την βρήκε τυλιγμένη με κουβέρτα και κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο την μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, επί έναν ολόκληρο μήνα βρισκόταν ξεχασμένη σε ψυγείο του νοσοκομείου «Ελπίς». Στη συνέχεια, θάφτηκε μαζί με το έμβρυό της ως αγνώστων στοιχείων στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Η 23χρονη έγκυος και μητέρα τριών παιδιών βρέθηκε χάρη στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, καθώς τα δύο αστυνομικά τμήματα, της Κυψέλης που δηλώθηκε η εξαφάνιση και του Αγ. Παντελεήμονα που ανέλαβε την προανάκριση για την ανεύρεση της σορού, δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους!

«Πατούσε την κοιλιά της ενώ ήταν έγκυος»

Την ίδια ώρα, η μια μετά την άλλη αποκαλύπτονται οι καταγγελίες για κακοποίηση και εκμετάλλευση της άτυχης γυναίκας.

Μία γυναίκα που είχε συναντήσει την αδικοχαμένη μητέρα να ζητιανεύει σε κακόφημο δρόμο του κέντρου της Αθήνας ανέφερε ότι ήθελε να ξεφύγει από τα όσα περνούσε στο διαμέρισμα που τη φιλοξενούσαν.

«Ήταν παγιδευμένη. Την έβλεπα πάντα χτυπημένη, με τα χέρια της δεμένα. Πάντα είχε πίσω της μία γυναίκα να την ελέγχει. Μου έχει μεταφερθεί ένα σοκαριστικό περιστατικό που αποκάλυψε το ένα από τα παιδιά της. Πατούσαν την κοιλιά της όσο ήταν έγκυος για να αποβάλει», ανέφερε στο MEGA

Γειτόνισσα της 23χρονης περιέγραψε με λεπτομέρεια κάποια σοκαριστικά περιστατικά, ενδεικτικά της κακοποίησης που δεχόταν και της ζωής που έκανε.

«Την είχα δει αρκετές φορές στο δρόμο να είναι χτυπημένη στο πρόσωπο, ή με σπασμένο το χέρι. Όταν τη ρωτούσα, μου έλεγε πως έπεσε ή ότι γλίστρησε από τις σκάλες. Την παρακολουθούσε μία γυναίκα να ζητιανεύει και φοβόταν. Έμενε μαζί της στο ίδιο σπίτι. Ένα μήνα περίπου πριν εξαφανιστεί προσπάθησε κάτι να μου πει, αλλά αυτή η γυναίκα της φώναξε “προχώρα και μη μιλάς”» καταγγέλλει μια γειτόνισσα.

Και συμπλήρωσε: «Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν σχεδόν συνέχεια σ’ αυτή την κατάσταση. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι στη γειτονιά γνωρίζουν και κανείς δε μιλάει».

«Στις 17 Σεπτεμβρίου είχε έρθει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική γιατί το ένα παιδί της κόντεψε να κρεμαστεί στο μπαλκόνι και να πέσει κάτω» ανέφερε. Μάλιστα μετά από το περιστατικό αυτό, παρενέβη εισαγγελέας και τα παιδιά της μεταφέρθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Μετά από τρεις ημέρες περίπου την είδα μαζί με την κόρη της. Την είχαν κουρέψει γιατί είχε μακριά μαλλιά, τα μάτια της και το πρόσωπό της από το ξύλο που είχε φάει δεν φαίνονταν.Ήταν πολύ χτυπημένη. Δεν μπορούσε να μιλήσει.

Την ρώτησα τι κάνει και μου κούνησε μόνο το κεφάλι. Τα μάτια της ήταν πρησμένα από τις μπουνιές. Τι να σας πω, την λυπήθηκε η ψυχή μου. Από τότε δεν την ξαναείδα» σημείωσε η γειτόνισσα της άτυχης 23χρονης.

Μαρτυρίες στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» κάνουν λόγο για κύκλωμα εκμετάλλευσης και κακοποίησης γυναικών. Πριν την 23χρονη, ήταν μια άλλη γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, η οποία επίσης δεν είναι εν ζωή πια.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα που παρακολουθούσε την έγκυο είχε υπό την «προστασία» της και μια άλλη μεγαλύτερη γυναίκα, την οποία ωθούσε στη ζητιανιά και την έριχνε μπροστά σε οχήματα με σκοπό να αποσπάσει χρήματα από οδηγούς.

Πηγή: true.gr