Η Δώρα Χρυσικού παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη, κατά την οποία υπήρξε άκρως αποκαλυπτική σχετικά με την οικογένειά της, αλλά και για την σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Είναι μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του κοινού και φέτος πρωταγωνιστεί σε μια από τις πιο λατρεμένες δραματικές σειρές, «Η Γη της Ελιάς».

Η Δώρα Χρυσικού βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, «Ελένη» και μίλησε για όλους και για όλα. Η ίδια μίλησε για την οικογένειά της και τον ρόλο που έχουν παίξει στην ζωή και την καθημερινότητά της, ιδιαίτερα η μητέρα της, που είναι τα πάντα για εκείνη. Μάλιστα, η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τα μαθήματα που έχει πάρει από τους δυο γονείς της, αλλά και υπήρξε άκρως αποκαλυπτική σχετικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, τονίζοντας ότι η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό το κομμάτι.

Όπως η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προέρχομαι από δυο εξαιρετικούς γονείς. Τον πατέρα μου τον έχασα το 15, η μητέρα μου ευτυχώς ζει και είναι ακμαία ακόμα. Υπήρξαν οι ήρωες της παιδικής μου ηλικίας και παντοτινοί μου ήρωες… Είχα επίγνωση ότι προέρχομαι από δυο ανθρώπους που είναι ελεύθεροι, είναι δημοκράτες, έχουν μια πολύ συγκεκριμένη παιδαγωγική αντίληψη για το πως μεγαλώνεις ένα παιδί.


Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν πολύ μικρή αλλά ούτε καν κατάλαβα το διαζύγιο γιατί δε βάλανε τη δική τους πίκρα πάνω από το δικό μου το καλό. Τώρα που μεγαλώνω καταλαβαίνω ότι υπήρχε και πόνος και απογοήτευση, ένα διαζύγιο δεν είναι ποτέ εύκολο.

«Το ότι ζω αυτή την στιγμή το οφείλω στη μάνα μου. Σε εκείνη οφείλω τα πάντα. Είναι η ασπίδα και το τόξο μου. Έμαθα να είμαι γυναίκα, αυτό που είμαι ως γυναίκα, ως δρών άνθρωπος, ως πολίτης, το οφείλω στη μαμά μου. Στον πατέρα μου οφείλω την αντίληψη για τον κόσμο, την πολιτική μου ύπαρξη, το ονειρικό…

Είπα ότι οφείλω τη ζωή μου στη μητέρα μου γιατί εκείνη με έσωσε. Με βοήθησε με τον τρόπο που ήθελα, χωρίς υστερίες, χωρίς να μου μεταδίδει το δικό της άγχος. Η μητέρα μου βρήκε όλους τους γιατρούς, η μητέρα μου έτρεξε, εκείνη έκανε όλα τα πρακτικά, άνοιξε τον δρόμο για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου»

Όσον αφορά το κομμάτι της ασθένειάς της και το πως η ίδια έφτασε στο σημείο να το αποκαλύψει δημόσια, η Δώρα Χρυσικού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και δε μου αρέσει να επικοινωνώ πράγματα που αφορούν την προσωπική μου ζωή απλά αυτό θεωρούσα ότι ξέφευγε του προσωπικού και πήγαινε σε ένα άλλο επίπεδο. Αφενός ήταν ένα δικό μου στοίχημα, το κατά πόσο αυτό το πράγμα μπορώ να το αποδεχτώ.

Επίσης, επειδή θα ήμουν μέσα στην επικαιρότητα και θα έμπαινα στα σπίτια του κόσμου, ήθελα να σπάσω και αυτό το στερεότυπο της εικόνας, ενός ανθρώπου καρκινοπαθούς που το παλεύει και θεωρούσα ότι ίσως το δικό μου το παράδειγμα, αυτό που εγώ βιώνω να αγγίξει κάποιους ανθρώπους. Δε μιλάω ποτέ αν δεν έχω κάτι σημαντικό να πω και αν είναι να πω πράγματα που είναι μικρά και το τι κάνω στην προσωπική μου ζωή, αν βγαίνω ή δε βγαίνω…»

«Αν δεν είχα τη δουλειά και αυτό το ανελαστικό του ότι πρέπει να γυρίσω στα γυρίσματα νομίζω θα είχα αφεθεί και θα είχα κυλίσει. Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και είναι και κάτι που μου είπαν εξ αρχής και οι γιατροί. Φυσικά δεν είναι εύκολο, είναι μια καθημερινή μάχη γιατί όταν βλέπεις το σώμα να φθείρεται και να μην έχεις δυνάμεις, αυτό σε καταβάλλει αλλά η δουλειά βοηθάει πάρα πολύ».

Πηγή : gossip-tv.gr

Πηγή: true.gr