Ο Στέφανος Κοσμίδης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις The Curing Room (2017), Ο Παίκτης (2019), Βιοτεχνία Υαλικών (2017), Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων (2017).

Της: Έπη Τρίμη

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία Απόστρατος (2019). Είχε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα από τον ρόλο του ως φίλος του Αλέξη Γεωργούλη στην πετυχημένη σειρά” Εραστής δυτικών προαστίων” του Mega. Τον αγαπήσαμε στο ρόλο του “διανοούμενου” (όπως τον αποκαλούσε ο Αλέξης Γεωργούλης) που ερωτεύτηκε την κολλητή της Λίζας (Μαριλίτας Λαμπροπούλου) στη σειρά και παντρεύτηκε την Γωγώ (Άντα Λιβιτσάνου).


“Καλλιτεχνικά και θεατρικά υπάρχω ως ηθοποιός και έχω τη χαρά να κάνω πράγματα τα οποία τα σέβονται, με σέβονται, τα αγαπώ και με αγαπούν. Τηλεοπτικά δεν έχει παρουσιαστεί κάτι και για αυτό δεν είμαι. Όταν κάναμε τον «Εραστή Δυτικών Προαστίων» νομίζω ήταν μια καλή περίοδος για την τηλεόραση, γινόντουσαν επεισόδια, γινόντουσαν δουλειές, δούλευαν ηθοποιού, πληρωνόμασταν στην ώρα μας, αυτό που θυμάμαι ήταν ότι είχαμε ένα φιλικότατο συνεργείο. Με τον Αλέξη Γεωργούλη παραμένουμε φίλοι στο κοινωνικό κομμάτι δεν έχουμε περισσότερες επαφές”, είπε σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κοσμίδης.

Η συγγραφή και η σκηνοθεσία
Δεν είναι κάτι καινούριο για μένα. Aσχολούμαι χρόνια με τη γραφή και τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, να ανακαλύπτω νέες προοπτικές, να ονειρεύομαι, να δημιουργώ. Δεν είναι εύκολο, αλλά δύσκολο να προσεγγίσεις τον κόσμο με την πένα σου και να τον κάνεις να ταξιδέψει μέσα από την δική σου ματιά, να τον παρασύρεις στο όνειρό σου, είπε στο ELNIPLEX ο Στέφανος Κοσμίδης.

Κοσμίδης για υπόθεση Λιγνάδη: Πώς λέγεται όταν σε ύποπτο για παιδεραστία δεν κατάσχουν κινητό και υπολογιστή;
Ο Στέφανος Κοσμίδης παρακολουθώντας την υπόθεση Λιγνάδη ξέσπασε με ένα μήνυμα στο facebook.

«Ξέρει κανείς πως λέγεται όταν σε έναν ύποπτο για παιδεραστία 30 χρόνων δεν κατάσχουν το κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του;

(Ή κάνω λάθος με την απορία μου;)».

Πηγή: true.gr