Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση ότι ο Σπύρος Μισθός δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο γνωστός ηθοποιός ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην επιτυχημένη σειρά του Νίκου Φώσκολου «Καλημέρα Ζωή» άφησε την τελευταία του πνοή χθες το βράδυ.

Ο ηθοποιός τα τελευταία χρόνια, σε συνεντεύξεις του μιλούσε συνεχώς για τα δυο παιδιά του, των οποίων την επιμέλεια πάσχιζε να πάρει από την πρώην σύζυγό του μετά το διαζύγιό τους. Η ατμόσφαιρα ανάμεσα στους δύο πρώην συζύγους υπήρξε πολεμική με συχνές εντάσεις, διαμάχες και διαξιφισμούς στις δικαστικές αίθουσες. Όπως όμως ο ίδιος ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα πριν από δύο χρόνια, κατάφερε μετά από αγώνα να κερδίσει την επιμέλεια των παιδιών χωρίς όμως να πάψουν τα θερμά επεισόδια ανάμεσα στον ίδιο και την πρώην σύζυγό του.

Δείτε το βίντεο με όλα όσα είχε αποκαλύψει πριν από δύο χρόνια ο ίδιος στην τηλεοπτική του συνέντευξη:

Τον Μάρτιο του 2018 ο Σπύρος Μισθός είχε καθίσει στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής, έπειτα από μήνυση της πρώην συζύγου του Δήμητρας Ακούρου. Η υπόθεση αφορούσε ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ του πρώην ζευγαριού, λίγο μετά τη δικαστική δικαίωση του ηθοποιού αναφορικά με την επιμέλεια των παιδιών τους.

«Η Ακούρου ήταν σε κατάσταση μένους εναντίον μου, γιατί είχαν προκύψει δύο δικαστικές αποφάσεις τότε. Έχω πλέον τρεις δικαστικές αποφάσεις για την επιμέλεια των παιδιών. Τα παιδιά είναι 12 και 6 ετών σήμερα. Δεν την απείλησα, δεν την έβρισα. Είχα πάρει την επιμέλεια και μετακομίσαμε με τα παιδιά στην Πετρούπολη» είχε αναφέρει τότε στην απολογία του ο Σπύρος Μισθός.

Τα τελευταία χρόνια περνούσε δύσκολα οικονομικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο λόγω της δικαστικής διαμάχης με την πρώην σύζυγό του.


Είχε μιλήσει δημόσια και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο Καλημέρα ζωή.

Τα παιδιά του ήταν όλη του η ζωή.

Την εποχή που πρωταγωνιστούσε στο Καλημέρα Ζωή.


Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από ανάρτησή του στο Facebook.

Ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει τότε γιατί η κατάσταση μεταξύ τους ήταν τεταμένη. «Είχε έρθει να πάρει τα παιδιά. Εγώ έμαθα ότι πήγε βόλτα τα παιδιά με τον… γκόμενο και παραφέρθηκα. Όμως, δεν τη χτύπησα ποτέ και δεν την απείλησα ποτέ. Ίσως να έβρισα εκείνη τη στιγμή, αλλά ποτέ δεν απείλησα» είχε υποστηρίξει, τονίζοντας πως δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο μπροστά στα παιδιά τους.

Πέραν των δυσκολιών του στην προσωπική του ζωή, ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει πως αντιμετώπιζε και οικονομικά προβλήματα και μάλιστα είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του:

«Έχω τα παιδιά μου, έχω την υγειά μου, τα δύσκολα δεν πέρασαν ακόμα, πιστεύω ότι πολύ σύντομα, όμως θα τελειώσουν όλα αφού δικαιώθηκα με την απόφαση του δικαστηρίου που πήρα στα χέρια, μου πριν λίγες μέρες.

Τρόμαζα στο να μην αρρωστήσουν γιατί πώς θα πληρώσω τον γιατρό. Πάντα πίστευα πως θα δικαιωθώ. Θεωρώ αδιανόητο, ακατανόητο, να βγάζουν τη μητέρα με ανήλικο, τον χήρο πατέρα με ανήλικο και να μην βγάζουν τον πατέρα που έχει δικαστική απόφαση μόνιμη και αμετάκλητη επιμέλειας δύο ανηλίκων. Που σημαίνει – υποθέτω- χωρίς να είμαι νομικός, ότι ο νομοθέτης βγάζει τον χήρο πατέρα γιατί είναι μόνος του, πέθανε η γυναίκα του και κρατάει μόνος του τα παιδιά. Δηλαδή εγώ δεν είμαι μόνος με δυο παιδιά;

Αυτό με τους νόμους είναι απίστευτο, είναι τραγικό. Πέρα από το ότι νομίζω ότι δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος γιατί είμαστε ελάχιστοι σ’ αυτή την περίπτωση. Να πεις ότι ξοδεύω το κράτος για κάτι; Απλά ίσως από αμέλεια… Το θεωρώ και αυτό αδιανόητο γιατί μέσα από τα χαρτιά του δικαστηρίου, τις αποφάσεις, φαίνεται αν είναι μια διαμάχη πραγματική, αν έχει χωρίσει ένας άνθρωπος, αν ζει μόνος του με τα παιδιά του, δηλαδή αν δεν έχεις σαν κράτος τον μηχανισμό να ελέγξεις αυτό το κομμάτι, τότε τι κράτος είσαι; Δεν μπορεί κάποιος να διαπιστώσει αν εγώ ζω μόνος μου, στη διεύθυνση με τα παιδιά μου; Για όνομα του Θεού είναι αδιανόητα πράγματα, ίσως γιατί είμαστε ελάχιστοι σε όλη την Ελλάδα».

Πηγή: true.gr