Δημοσιογράφους από την Σουηδία ξέραμε ότι περιμένουμε στην Ρόδο, τουρίστες ήρθαν τελικά! Σε ζωντανή μετάδοση το Live News αποκάλυψε την… αλλαγή ρότας η οποία εγείρει μια σειρά ερωτημάτων. Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Τι απάντησε ζωντανά στην εκπομπή ο υπουργός. Χάρης Θεοχάρης.

Θα είναι Σουηδοί τουρίστες, αλλά θα έχουν «πλασαριστεί» ως… δημοσιογράφοι! Τα όσα συνέβησαν ζωντανά το απόγευμα της Πέμπτης, 02.07.2020, στον αέρα του Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, εγείρουν μια σειρά σοβαρών ερωτημάτων!

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μέχρι… λίγο πριν την εκπομπή, η επίσημη ενημέρωση έλεγε πως στην Ρόδο επρόκειτο να φτάσει μια “ειδική” πτήση της tour operator TUI από την Σουηδία, με δημοσιογράφους και πράκτορες της συγκεκριμένης εταιρείας ταξιδιών και τουρισμού.

Τελικά, ωστόσο, όπως φάνηκε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εκπομπής, με την συγκεκριμένη πτήση ήρθαν… τουρίστες!

Φυσικά ο τουρισμός είναι φέτος το μεγάλο στοίχημα για να σωθεί ό, τι… σώζεται, ωστόσο το πρόβλημα εδώ είναι πως τουρίστες από την Σουηδία δεν επιτρέπεται να έρχονται στην χώρα μας τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου!

Πολλά τα… γιατί
Κι αν κάποιοι Σουηδοί ήδη ήρθαν από χθες μέσω… Φρανκφούρτης, παρακάμπτοντας έτσι τις οδηγίες, το να βλέπουμε να έρχεται πτήση απευθείας από την Σουηδία γεμάτη τουρίστες ενώ η επίσημη ενημέρωση έκανε λόγο για πτήση που μετέφερε… δημοσιογράφους, τότε τα ερωτήματα χρήζουν άμεσων απαντήσεων!

– Γιατί η ενημέρωση έκανε λόγο για δημοσιογράφους και όχι τουρίστες;

– Αν άλλαξε κάτι, γιατί δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση;

– Αν τελικά… μπορούν να έρθουν τουρίστες από την Σουηδία στην χώρα μας, τότε γιατί… οι συγκεκριμένοι που ήρθαν και όχι όλοι;

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Live News από την Ρόδο
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που πλέον τίθενται, με το ρεπορτάζ της απεσταλμένης του Live News στην Ρόδο να είναι αποκαλυπτικό. Η δημοσιογράφος μίλησε με αρκετούς από τους αφιχθέντες, οι οποίοι δήλωσαν ζωντανά στο Live News πως είναι τουρίστες!

Κάτι που άλλωστε… φαινόταν, αφού επρόκειτο για οικογένειες με μικρά παιδιά, που έδειχναν χαρούμενοι που ξεκινούν τις διακοπές τους

Η δημοσιογράφος ρώτησε όπως προαναφέραμε αρκετούς και οι περισσότεροι ήταν αμήχανοι όταν ρωτήθηκαν αν γνωρίζουν πως η Σουηδία δεν είναι στην λίστα με τις “πράσινες” χώρες. Κάποιοι απάντησαν πως δεν το γνωρίζουν καν, άλλοι απάντησαν πως γνώριζαν ότι από 1η Ιουλίου μπορούσαν να έρθουν.

Φυσικά οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι κι αν κάτι μπορεί να επουλώσει -μέχρι ένα σημείο- τις πληγές που άφησε στην ελληνική οικονομία ο κορονοϊός, αυτό είναι ο τουρισμός.

Ωστόσο πρέπει όλοι να γνωρίζουμε τι τελικά… ισχύει. Και γιατί είδαμε σε ζωντανή μετάδοση να συμβαίνει κάτι… άλλο από αυτό που γνωρίζαμε επισήμως.

Δείτε το ρεπορτάζ

Οι απαντήσεις του Θεοχάρη
Να σημειωθεί πως ο Νίκος Ευαγγελάτος ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά ο υπουργός Τουρισμού για να απαντήσει για το ζήτημα, κάτι που έγινε λίγο αργότερα.

“Είναι μια πτήση με ειδική άδεια, όπως υπάρχουν κι άλλες ήδη. Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός”, είπε αρχικά ο Χάρης Θεοχάρης παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά.

“Δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται. Όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες, με πτήσεις με ανθρώπους που έρχονται για λόγους προώθησης της χώρας, δίνονται ειδικές άδειες. Ήρθαν άνθρωποι με τέτοιο σκοπό, ήμασταν σε συνεννόηση με την σουηδική πρεσβεία κι έτσι δόθηκε η άδεια”, συνέχισε ο υπουργός.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος, επέμεινε στο ερώτημα γιατί ήρθαν απευθείας από την Σουηδία τουρίστες -ασχέτως των δημοσιογράφων και των στελεχών της TUI- με τον υπουργό επίσης να επιμένει από την πλευρά του πως δεν υπήρξε καμία παραβίαση και λέγοντας ουσιαστικά πως οι τουρίστες μπήκαν στο αεροπλάνο για να… γεμίσει η πτήση.

Ο υπουργός πάντως τόνισε πολλάκις πως δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας…

Πηγή: true.gr