Είναι σχεδόν απίστευτο ότι αυτός ο άνθρωπος, ο  Paul Alexander από το Τέξας προκειμένου να ζήσει… επιβιώνει 65 χρόνια μέσα σ΄ένα μηχανημα που τον κρατάει ζωντανό!

Ο Paul κόλλησε έναν ιό όταν ήταν μόλις 5 χρονών, το 1952. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι που είχαν τον ιό, έτσι και ο Paul αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα…

Τα αναπνευστικά αυτά προβλήματα τα έχει ως σήμερα τόσα χρόνια μετά.

Μία από τις πιο σημαντικές εφευρέσεις εκείνης της εποχής ήταν ένας θάλαμος που μοιάζει με τομογράφο και γέμιζε με οξυγόνο τα πνευμόνια των ασθενών. Ωστόσο το εργαλείο αυτό δεν ήταν άνετο για αυτούς, αφού μέσα σε αυτόν, μπορούσαν να κουνήσουν μόνο το κεφάλι τους.

Όλα τα παιδιά που πήραν βοήθεια από τον θάλαμο, κατάφεραν να επιζήσουν και να μην έχουν ανάγκη πια από αυτήν την θεραπεία. Εκτός από τον Paul… Ο Paul είναι τώρα 70 χρονών και χρησιμοποιεί τον θάλαμο από τα 5 του. Δηλαδή 65 ολόκληρα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μηχανή δεν έχει αλλάξει εδώ και 60 χρόνια και ο Paul ζητά τη βοήθεια των επιστημόνων για άμεση δράση και θεραπεία. Άλλοι 9 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ζουν ακόμα αποκλειστικά με τη βοήθεια της μηχανής αυτής.

Η πολιομυελίτιδα είναι μια άκρως σοβαρή και δυνητικά θανατηφόρα μολυσματική ασθένεια. Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά υπάρχουν ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.

Η πολιομυελίτιδα μπορεί να προληφθεί μέσω εμβολιασμού. Το εμβόλιο αυτό μπορεί να γίνει πολλές φορές και προστατεύει ένα παιδί για όλη τη ζωή του.

Ο ιός μεταδίδεται από άτομο σε άτομο κυρίως μέσω της οδού κοπράνων-στόματος ή, λιγότερο συχνά, από κάποιο άλλο “μέσο”, όπως το μολυσμένο νερό, ή φαγητό.

Μόλις εισέλθει στο σώμα, ο ιός πολλαπλασιάζεται στο έντερο, από όπου μπορεί να εισβάλλει στο νευρικό σύστημα και να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και παράλυση.

[dailymail] [newsit]

Πηγή: true.gr