Όπως έχει ενημερώσει εδώ και μέρες το Dnews, η κυβέρνηση αναμένεται να μην μετακινηθεί από τις αρχικές της θέσεις για τους ανεμβολιάστους. Τα rapid test ήρθαν για να μείνουν με τους ανεμβολιάστους να τα χρειάζονται σχεδόν παντού ενώ αναμένονται νέα μέτρα για την εστίαση.

Όπως είναι ήδη γνωστό θα μπει «πόρτα» για τους ανεμβολίαστους στα καφέ και μπαρ και εν γένει στη διασκέδαση. Αυτό είναι ένα ύστατο τελευταίο μέτρο της κυβέρνησης προκειμένου να αναγκάσει τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν αλλά και να εκμηδενίσει τις πιθανότητες διασποράς του ιού σε κλειστούς χώρους.

Πολύ πιθανό μάλιστα να ζητηθεί και στον ιδιωτικό τομέα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να προσέρχονται στην εργασία τους με rapid test το οποίο οικονομικά θα βαραίνει τους ίδιους. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι το κόστος είναι 20 ευρώ συνεπώς, για όσους συνεχίσουν να εμμένουν στην άρνησή τους, να αντιμετωπίσουν μία τεράστια αλλά έμμεση μείωση μισθού που θα προσεγγίζει τα 100 ευρώ τον μήνα.

Το όποια μέτρα αποφασιστούν αναμένεται να αφορούν την εστίαση, την διασκέδαση και την εργασία. Δηλαδή καθαρά κλειστούς χώρους.

Εστίαση

Δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου σε καφέ και εστιατόρια οι ανεμβολίαστοι από το φθινόπωρο, χώροι οι οποίοι θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Εξάλλου όσο ο καιρός θα χαλάει από Σεπτέμβριο οι συγκεκριμένες δραστηριότητες θα μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που θα αποτελέσει πρόβλημα για όσους δεν θα έχουν εμβολιασθεί.

Μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Αντίστοιχες απαγορεύσεις θα υπάρχουν και τη νύχτα αφού τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει.

Θέατρα

Περιορισμός φαίνεται ότι θα υπάρχει και στα κλειστά θέατρα αφού η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιασθεί ή έχουν νοσήσει οπότε και θα πρέπει να περιμένουν 6 μήνες για να κάνουν μία δόση του εμβολίου.

Κινηματογράφοι

Ανάλογα μέτρα αναμένεται ότι θα ισχύουν και για τους κινηματογράφους.

Πηγή: dikaologika.gr

Πηγή: true.gr