Τάραξε τα νερά η χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Ο Γιώργος Παπανδρέου, εμφανίστηκε στο προσκήνιο, μετά τα θλιβερά νέα για την πορεία της υγείας της Φώφης Γεννηματά. Μέχρι εκείνη την στιγμή, είχε αρνηθεί να μπει στην κούρσα της ηγεσίας, στηρίζοντας σιωπηρά την νυν πρόεδρο. Όμως τις τελευταίες ημέρες, οι πιέσεις από πλήθος στελεχών του Κινήματος, έκαμψαν τις αντιστάσεις του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος άλλωστε, έχει μάθει σε αγώνες.

Μπήκε τελευταίος στη μάχη για τις εκλογές στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η υποψηφιότητά του αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες και θα πρωταγωνιστήσει. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε χθες το βράδυ στα γραφεία του ιδρύματος Παπανδρέου στην Πειραιώς με βασικό σύνθημα «Νέα Αλλαγή».

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για συμπόρευση με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά όπως είπε, και θέλοντας να δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας σε περίπτωση που εκλεγεί, τόνισε πως ευελπιστεί να συμβάλει ώστε να ξαναγίνει η παράταξη μεγάλη και ισχυρή καθώς και καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Η σελίδα του Γιώργου Παπανδρέου όπου μπορεί κανείς να υπογράφει την υποψηφιότητά του, «έπεσε» κυριολεκτικά, μία ώρα μετά την ανακοίνωση. Χιλιάδες υποστηρικτές επιχείρησαν να υπογράψουν δήλωση ΕΔΩ, αλλά δυσκολεύονταν καθώς το σύστημα δέχεται ταυτόχρονα χιλιάδες αιτήματα. Την ίδια ώρα, τα social media κατακλύζονται από το σύνθημα #pame του Γιώργου Παπανδρέου, γεμίζοντας ενθουσιασμό τα μέλη του ΚΙΝΑΛ για επάνοδο του κόμματος στην κορυφή!

Το επιτελείο Παπανδρέου, φαίνεται πως θα κινηθεί με γνώμονα το μέλλον, μιλώντας για όσα έχει ανάγκη η χώρα, αποφεύγοντας μια παρελθοντολογία, παρότι υπάρχουν πολλά στελέχη που για χρόνια αναζητούν την δικαίωση! Ο Παπανδρέου κράτησε την χώρα όρθια το 2010, λένε, ο Παπανδρέου θα την βάλει ξανά σε Ευρωπαϊκή τροχιά!

Πηγή: true.gr