Σπαραγμός στην κηδεία της 15χρονης Κλαίρης, του κοριτσιού που μαζί με τον 17χρονο φίλο της Άρη έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του σεισμού στη Σάμο. Στις 15:00 η κηδεία του 17χρονου.

Παιδιά με λευκά ρούχα και λουλούδια στα χέρια. Παιδιά θλιμμένα, καταρρακωμένα από τον πόνο όπως και η οικογένεια της Κλαίρης. Ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο της στοίχισε τη ζωή. Σήμερα (01.11.2020) όλο το νησί της λέει το τελευταίο αντίο. Ο πόνος στην κηδεία του 15χρονου κοριτσιού “ραγίζει” καρδιές.

Το μοιραίο απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (30.10.2020), όταν ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Σάμο, η Κλαίρη και ο Άρης επέστρεφαν από το σχολείο. Είχαν καθίσει σε ένα σκαλάκι, δίπλα από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Ένας παλιό τοιχίο υποχώρησε από το σεισμό. Τους καταπλάκωσε. Τους σκότωσε. Και βύθισε στο πένθος ένα ολόκληρο νησί.

Η 1η Νοεμβρίου θα μείνει στις μνήμες όλης της Σάμου ως μέρα πένθους. Η μέρα που κηδεύτηκαν η Κλαίρη και ο Άρης.

Οι συμμαθητές της Κλαίρης ντύθηκαν στα λευκά για της πουν το τελευταίο αντίο. Στην κηδεία της βρέθηκε και το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα δυο παιδιά καταπλακωμένα από τα ερείπια του τοιχίου και τα ανέσυρε, δυστυχώς, νεκρά.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στην κηδεία της Κλαίρης, φορούσαν μάσκες και κρατούσαν αποστάσεις. Βρέθηκαν όμως στο πλευρό της οικογένειάς της για να τους συμπαρασταθούν στην πιο δύσκολη μέρα της ζωής τους.


Πηγή: true.gr