Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες του Ντόναλντ Τραμπ να δείχνει ράκος και καθημαγμένος μετά την ομιλία που περίμενε ότι θα ήταν ένας προεκλογικός θρίαμβος αλλά τελικά εξελίχθηκε σε μέγα φιάσκο στην Τούλσα της Οκλαχόμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε κατσουφιασμένος, απογοητευμένος και κουρασμένος, έχοντας βγάλει τη γραβάτα και κρατώντας το καπελάκι της προεκλογικής του καμπάνιας στο χέρι του, ενώ βάδιζε αργά προς τον Λευκό Οίκο κατά την επιστροφή του μετά την παταγώδη αποτυχία στην ομιλία του στο χωρητικότητας 19.000 θεατών BOK Center στην Τούλσα της Οκλαχόμα.

Η προεκλογική καμπάνια των Ρεπουμπλικανών είχε βασιστεί σε κάλεσμα μέσω Twitter, καθώς από τις 11 Ιουνίου, καλούσε τους υποστηρικτές να κλείσουν θέση αποκτώντας δωρεάν εισιτήριο κατόπιν διαδικτυακής αίτησης, προκειμένου να υπάρξει κοσμοσυρροή και μεγάλη συσπείρωση.

Ωστόσο η προσέλευση ήταν «χαμηλότερη του αναμενόμενου», καθώς στο στάδιο βρέθηκαν μόλις 6.200 θεατές, ενώ αρχικά οι ιθύνοντες της καμπάνιας πανηγύριζαν για την πολύ μεγάλη ζήτηση που υπήρχε, καθώς είχε ξεπεράσει τις 800.000 αιτήσεις.

Πάντως για να συμβεί αυτό συνέβαλαν σημαντικά έφηβοι χρήστες του Tik Tok και και φανς της K-pop (κορεάτικη ποπ μουσική), οι οποίοι όπως ισχυρίζονται έκαναν αιτήσεις για εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις με ψεύτικα ονόματα.

Συγκεκριμένα η προσπάθεια τρολαρίσματος της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησε από φανς της K-pop, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει εντός της κοινότητας τους ν’ απευθύνουν κάλεσμα σε διάφορα άτομα ώστε να κλείσουν θέση και να μην εμφανιστούν.

Η τάση έφτασε και στο Tik Tok, όπου χρήστες καλούσαν μέσω βίντεο τον κόσμο να κάνει το ίδιο, με τα βίντεο να συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές.

Για να μην βγουν τα βίντεο εκτός της κοινότητας και γίνουν αντιληπτά από τους ιθύνοντες της καμπάνιας, οι περισσότεροι χρήστες διέγραψαν τα βίντεο τους μετά από μία ή δύο μέρες.

Το Twitter «πήρε φωτιά»
Φυσικά τα σχόλια στο Twitter ήταν πάμπολλα, πολλοί χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη εικόνα ως αυτήν της ήττας, ενώ κάποιοι τον συνέκριναν και με την εικόνα του Ναπολέοντα μετά το Βατερλό, ενώ κάποιοι έβαλαν και μουσική υπόκρουση στο βίντεο της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ από την Τούλσα, όπως το «everybody hurts] των R.E.M.

Οκτώ μέλη της καμπάνιας θετικά στον κορονοϊό
Το ακόμα πάντως πιο ανησυχητικό είναι ότι ακόμα δύο μέλη του προσωπικού της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκονταν στην Τούλσα όπου εργάστηκαν ενόψει της εκδήλωσης διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της ομάδας του χθες Δευτέρα.

Το Σάββατο, μερικές ώρες πριν από την εκδήλωση αυτή — την πρώτη όπου εμφανίστηκε πάνω στη σκηνή ο ένοικος του Λευκού Οίκου από τον Μάρτιο —, η ομάδα του είχε ανακοινώσει πως έξι εργαζόμενοι που την οργάνωναν διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Τιμ Μέρτο, εκπρόσωπο της εκστρατείας του Τραμπ, «αυτά τα μέλη του προσωπικού ήταν παρόντα στην εκδήλωση, αλλά φόραγαν μάσκες καθ’ όλη τη διάρκειά της».

«Αφότου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τέθηκαν αμέσως σε εφαρμογή διαδικασίες καραντίνας και ιχνηλάτησης» των επαφών τους, διαβεβαίωσε πάντως ο Μέρτο.

Πάντως παρότι οι περισσότεροι θεατές δεν φόραγαν μάσκες, έγινε θερμομέτρηση κατά την είσοδο τους και τους ζητήθηκε να αποποιηθούν του διακονέματος τους να μηνύσουν τον Ντόναλντ Τραμπ εφόσον βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό.

Πηγή: true.gr