Καλά νέα για τον ελληνικό τουρισμό, τουλάχιστον στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς αυτής της περιόδου, στα νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη, δείχνουν τα δεδομένα μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου.

Με τον μέσο όρο της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου να αγγίζει το 81% των αφίξεων κατά την ίδια περίοδο το 2019, υπάρχουν κάποιοι προορισμοί που το ποσοστό αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Η σύγκριση μάλιστα με το 2019, πριν την υγειονομική κρίση της πανδημίας, είναι ένα πολύ δυνατό μέτρο σύγκρισης καθώς αποτέλεσε και περίοδο πολύ υψηλών επιδόσεων στη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας.

Η Μύκονος έχει ξεπεράσει ήδη αυτό το ποσοστό με 85%, κοντά στο 85% κινούνται για το ίδιο διάστημα και αφίξεις στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων στην Κρήτη. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το moneyreview.gr οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος υπερβαίνουν το 70% εκείνων του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

Ο μεγάλος νικητής όμως, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ίδια πηγή, είναι ένα νησί των Κυκλάδων με διεθνή φήμη και ροή τουριστών μέσα και εκτός Ελλάδας.

Η Σαντορίνη έμεινε αλώβητη από την κρίση, ξεπέρασε ακόμα και το σοκ των πέντε πρώτων ημερών των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα και κατάφερε όχι μόνο να πλησιάσει στο ποσοστό αφίξεων του 2019 αλλά να το ξεπεράσει φτάνοντας στο 101% σε σχέση με εκείνη την περίοδο των πολύ υψηλών επιδόσεων.

Πηγή: instanews.gr

Πηγή: true.gr