Με μια δήλωση που κατέστησε φανερή την ενόχλησή του, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε στις ραγδαίες εξελίξεις μετά το… πάτημα του κουμπιού από τον Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Αντώνης Σαμαράς προβαίνει σε αυτή την δήλωση παρέμβαση, την ώρα που και ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε θέση με μια οργισμένη απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς
«Στους 20 αιώνες ύπαρξης του Χριστιανισμού, η Αγία Σοφία είναι για περισσότερο από 1000 χρόνια ο πιο εμβληματικός και μεγαλειώδης Χριστιανικός ναός. Σήμερα μετατρέπεται ξανά σε τζαμί!

Και οι παγκόσμιες αντιδράσεις, χλιαρές! Η Ευρώπη κοιμάται. Η Δύση αυτοκτονεί. Όποιοι δεν υπερασπίζονται την ταυτότητα και τον πολιτισμό τους, αφανίζονται..» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός για την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα, την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε δημοσίως και η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέροντας για το θέμα πως ο Ερντογάν “διέβη τον Ρουβίκωνα”…

Πηγή: true.gr