Μια ιστορία εκδίκησης για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου έφτασε στα δικαστήρια – Ανδρας ανάγκασε φίλο του να σκάψει τον τάφο του, όπου και τον έθαψε όταν ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του
Εκδίκηση για το ότι ένας στενός του φίλος βίασε την κόρη του πήρε άνδρας στη Ρωσία. Αφού οδήγησε τον φίλο του στο δάσος, τον έβαλε να σκάψει τον τάφο του ενώ στον καβγά που ακολούθησε ο κακοποιητής αυτοκτόνησε και ο άνδρας τον έθαψε εκεί.

Ο Σλάβα Ματρόσοφ ανακάλυψε ότι ο φίλος του Ολεγκ Σβιρίντοφ κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του και μάλιστα είχε στο κινητό του βίντεο από την αποτρόπαιη πράξη του. Το κορίτσι, που ήταν τότε μόλις έξι ετών (σήμερα είναι εννέα ετών), εκλιπαρούσε τον Σβιρίντοφ να σταματήσει.

Ο Ολέγκ Σβιρίντοφ (αριστερά) και ο Σλάβα Ματρόσοφ ήταν φίλοι

Η αστυνομία υποπτευόταν αρχικά ότι ο πατέρας σκότωσε ο ίδιος τον παιδόφιλο

Είναι πιθανόν, γράφει η Daily Mail, ότι ο Σβιρίντοφ βίασε άλλα δύο παιδιά στο χωριό, ένα από τα οποία ήταν η κόρη της πρώην φίλης του. Η αποτρόπαιη δράση του ίσως άρχισε μια πενταετία πριν από τον εντοπισμό του.

Φαίνεται ότι ο Ματρόσοφ έδωσε τελεσίγραφο στον φίλο του να πάει στην αστυνομία και να ομολογήσει ότι βίαζε το κοριτσάκι ή διαφορετικά να αντιμετωπίσει την οργή του. Συγγενής του θύματος είπε ότι τον είδε άσχημα δαρμένο την ημέρα που εξαφανίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Ματρόσοφ είναι αρχικά ότι ανάφερε τους βιασμούς στην αστυνομία που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη. Ο ίδιος κατάφερε να τον εντοπίσει πριν από τους αστυνομικούς . Είπε ακόμη ότι ο δράστης «έπεσε πάνω στο μαχαίρι» ενώ καβγάδιζαν και ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει.

Το πτώμα βρέθηκε μία εβδομάδα αργότερα, ανέφερε η Daily Mail.

Ο Σλάβα Ματρόσοφ με τη σύζυγο και τις δύο κόρες τους;

Αρχικά ο Ματρόσοφ κρατήθηκε με την υποψία ότι δολοφόνησε τον φίλο του, αλλά τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών σε σωφρονιστικό κατάστημα για παρακίνηση σε αυτοκτονία

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν αποδείξεις ότι δεν σκότωσε τον Σβιρίντοφ.

Η υπόθεση προκάλεσε κύμα ενδιαφέροντος στην περιοχή της Σαμάρα όπου ζούσαν οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης, αλλά και σε όλη τη Ρωσία. Υπέρ του πατέρα τάχθηκε ακόμη και η πολύ δημοφιλής στη Ρωσία παρουσιάστρια Ξένια Σόμπτσακ, η οποία είπε ότι κάθε πατέρας θα έκανε το ίδιο αν ανακάλυπτε ότι κακοποιούν το παιδί του.

Οι κάτοικοι στο χωριό όπου ζούσε ο πατέρας συγκέντρωσαν μάλιστα χρήματα για τα νομικά έξοδα του πατέρα. Αντίθετα με ό,τι συνήθως συμβαίνει, ο Ματρόισοφ δεν προφυλακίστηκε αλλά ήταν σε κατ’οίκον περιορισμό (χωρίς βραχιολάκι) μέχρι τη δίκη.

Πάντως για το χωριό ήταν ένα σοκ ότι καταδικάστηκε και δεν του δόθηκε ποινή με αναστολή. Ελπίζουν ότι θα λάβει προεδρική χάρη στο τέλος της χρονιάς. Το μέγιστο της ποινής είναι έξι χρόνια.

Πηγή : protothema.gr

Πηγή: true.gr