Κύμα διαμαρτυριών σε ολόκληρη την Ισπανία πυροδότησε η ανακάλυψη του πτώματος ενός 6χρονου κοριτσιού, που φέρεται να δολοφονήθηκε από την πατέρα της, ο οποίος μετά την πέταξε στη θάλασσα.

Η απότομη αύξηση ενδοοικογενειακής συνέπεσε χρονικά με το τέλος των έκτακτων μέτρων περιορισμού στη χώρα, τον προηγούμενο μήνα.

Το απόγευμα της Πέμπτης, διασώστες που αναζητούσαν δυο αδερφές, τις οποίες είχε πάρει ο πατέρας τους στα τέλη Απριλίου, ανακάλυψαν το πτώμα το μεγαλύτερου κοριτσιού, της 6χρονης Ολίβια. Βρέθηκε μέσα σε σακ βουαγιάζ, δεμένο σε μια άγκυρα, ένα χιλιόμετρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Τενερίφης.


Ο πατέρας των δυο κοριτσιών, Tomás Gimeno.

Σε κοντινό σημείο βρέθηκε ένας παρόμοιος αθλητικός σάκος, αλλά ήταν άδειος με τις αρχές να συνεχίζουν την αναζήτηση για την ενός έτους αδερφή της Ολίβιας, Άννα και τον πατέρα των κοριτσιών, Tomás Gimeno. Η μητέρα τους, Beatriz Zimmerman, είπε στους αστυνομικούς ότι ο πρώην σύζυγός της είχε τηλεφωνήσει να της πει πως δεν θα έβλεπε ποτέ ξανά τα παιδιά της, αφότου τα πήρε στις 27 Απριλίου.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ και οργή στην Ισπανία. «Δεν μπορώ καν να φανταστώ τον πόνο της μητέρας της μικρής Άννας και της μικρής Ολίβιας, που είχαν εξαφανιστεί στην Τενερίφη, μετά τα τρομερά νέα που μόλις μαάθαμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε ανάρτηση στο Twitter.

Ο πατέρας των κοριτσιών είναι ο βασικός ύποπτος στην εξαφάνισή τους. Ολίβια και Άννα θεωρούνται αγνοούμενες από τέλη Απριλίου, όταν ο -επίσης εξαφανισμένος- Tomás Gimeno έστειλε ένα τελευταίο αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τη μητέρα τους με την οποία είχε χωρίσει, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής.


Την ίδια στιγμή, το πτώμα της 6χρονης Ολίβια εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε να πλέει άδεια η βάρκα του πατέρα της. «Εν αναμονή περισσότερων ιατροδικαστικών αποδεικτικών στοιχείων, (το πτώμα) θα μπορούσε σχεδόν με βεβαιότητα να ανήκει στην Ολίβια», ανέφερε το δικαστήριο.

Στην Ισπανία 39 ανήλικα δολοφονήθηκαν από τον πατέρα ή τον σύντροφο, νυν ή πρώην, της μητέρας τους από το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης για τα εγκλήματα με βάση το φύλο.

Με πληροφορίες Guardian, Reuters, AFP

πηγη: lifo.gr

Πηγή: true.gr