Τον άγνωστο επιβάτη που «ξέχασε» σε τρένο ράβδους χρυσού αξίας 170.000 ευρώ αναζητεί η αστυνομία στην Ελβετία.

Οι ράβδοι χρυσού ήταν μέσα σ’ ένα πακέτο, το οποίο βρέθηκε σε τρένο που έφθασε από το Σεν Γκάλεν στην Λουκέρνη τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά μέχρι στιγμής οι έρευνες της αστυνομίας για τον «ξεχασιάρη» ιδιοκτήτη τους δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Η εισαγγελία της Λουκέρνης έχει κατάσχει τις ράβδους και όπως επιβεβαίωσαν οι τοπικές Αρχές ο κάτοχος έχει περιθώριο πέντε ετών για να τις διεκδικήσει.
Το περιστατικό προκάλεσε αίσθηση στην Ελβετία, μολονότι είναι μια πλούσια χώρα με υψηλό κόστος διαβίωσης. Σ’ ένα παρόμοιο συμβάν πριν από τρία χρόνια οι Αρχές στη Γενεύη εντόπισαν δεσμίδες ψαλιδισμένων χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ στις τουαλέτες τριών εστιατορίων και μιας τράπεζας, αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Την εποχή εκείνη οι επιθεωρητές της ελβετικής αστυνομίας είχαν πει ότι τα χρήματα πιθανώς προέρχονταν από θυρίδα θησαυροφυλακίου στη Γενεύη, που ανήκε σε κάποιες Ισπανίδες. Ένας δικηγόρος που τις εκπροσωπούσε παρουσιάστηκε σε τοπικό αστυνομικό τμήμα, όχι όμως για να διεκδικήσει τα κατεστραμμένα χαρτονομίσματα, αλλά για να πληρώσει για τις επισκευές στα υδραυλικά των τριών εστιατορίων και της τράπεζας.
Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: true.gr