Άστατος αναμένεται ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις περισσότερες νότιες νησιωτικές περιοχές – Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου

Το Σάββατο (30/10), από τα νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες κεντροβόρεια Εύβοια, μέχρι και τα νότια τμήματα της Φθιώτιδας και τη Βοιωτία θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Στην υπόλοιπη κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και παροδικά αυξημένες συννεφιές στην Πελοπόννησο και τη Θράκη. Προς τις Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα κατά τόπους θα σημειωθούν κάποιες μπόρες οι οποίες ωστόσο δεν θα έχουν κάποια σχέση με τον Μεσογειακό Κυκλώνα.

Στην Αττική, η μέρα θα κυλήσει με συννεφιές ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες βροχές κυρίως στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με την θεμοκρασία να μην ξεπερνά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, την Κυριακή, το σύστημα του Μεσογειακού Κυκλώνα -θα έχει εξασθενήσει και θα έρθει στην χώρα μας σαν βαρομετρικό χαμηλό- θα κινηθεί προς το Λιβυκό Πέλαγος με αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής στα ανατολικά της Κρήτης και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου να έχουμε έντονες βροχές ή και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι ήπιος με αρκετή ηλιοφάνεια.

Πηγή : newsbomb.gr

Πηγή: true.gr