Προειδοποιήσεις Ρωσίας: Χωρίς αλκοόλ για δύο μήνες όσοι κάνετε το εμβόλιο

Με εικόνα του Λεονάρντο ντι Κάπριο, η απάντηση του κατασκευαστή του ρωσικού εμβολίου στις προειδοποιήσεις της επικεφαλής της αρχής για την προστασία της υγείας του καταναλωτή.

Χωρίς αλκοόλ για δύο μήνες θα πρέπει να μείνουν όσοι κάνουν το εμβόλιο κορονοϊού Sputnik V, όπως αποκάλυψε μια αξιωματούχος της Ρωσίας

Η Άννα Πόποβα, επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για την προστασία της υγείας του καταναλωτή, σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό Komsomolskaya Pravda, επεσήμανε ότι όσοι πρόκειται να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, θα πρέπει τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την πρώτη από τις δύο δόσεις, να σταματήσουν να πίνουν αλκοόλ και ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να απέχουν για άλλες 42 μέρες.

Το Sputnik V, που έχει λάβει άδεια με γρήγορες διαδικασίες πριν από το τέλος των κλινικών δοκιμών, έχει δοθεί σε γιατρούς, στρατιώτες, δασκάλους και κοινωνικούς λειτουργούς σε πρώτη φάση ενώ την τρέχουσα εβδομάδα είναι προγραμματισμένοι ευρείας κλίμακας εμβολιασμοί. Οι δύο δόσεις του εμβολίου θα πρέπει να γίνουν με διαφορά 21 ημερών.

Πηγή: true.gr